Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 27-05-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dagelijkse berichten Regio en Stad

Zaterdag 27 mei 2000

Winschoten: Man bedreigt ex-vriendin
De politie heeft gistermiddag aan de Vondellaan in Winschoten een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder op de middag zijn 19-jarige ex-vriendin op haar werk in de in de Dinkelstraat met een wapen te hebben bedreigd. Na de melding van de bedreiging stelde de politie een onderzoek in waarbij de verdachte op de Vondellaan kon worden aangehouden. Bij onderzoek in de woning van de verdachte trof de politie een neppistool aan. Dat betrof een aansteker in de vorm van een niet van echt te onderscheiden pistool. De man heeft bekend daarmee zijn ex-vriendin te hebben bedreigd. Het neppistool is inbeslag genomen. De man is in overleg met de Officier van Justitie ingesloten.

Slochteren: Korte brand in molen
In de molen aan de Groenedijk in Slochteren ontstond gisteravond een korte brand. Een 12-jarige jongen uit Slochteren ontdekte de brand en wist die samen met zijn vader te blussen. Hierdoor kon ernstige schade aan de molen worden voorkomen. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de brand vermoedelijk is aangestoken door spelende kinderen. De politie stelt daarnaar een onderzoek in.

Sappemeer: Gewonden bij verkeersongeval
Een 53-jarige bromfietser uit Nieuw Amsterdam en zijn, uit die zelfde plaats afkomstige 49-jarige passagiere, zijn gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Rijksweg A7 Oost in Sappemeer. De bromfietser verleende op de kruising met de Verlengde Winkelhoek geen voorrang aan een auto bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Sappemeer. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser en passagiere kwamen te vallen. Beiden zijn met been-, respectievelijk hoofd- en schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht.
Veendam: Apotheker bedreigd
Een 52-jarige apotheker uit Veendam is gistermiddag bedreigd in zijn zaak aan de Veenlustpassage in Veendam. De apotheker stond een man te woord die een kalmeringsmiddel wilde hebben. Nadat de apotheker de man had medegedeeld dat dit medicijn alleen op recept mocht worden verstrekt werd de man agressief en trachtte zelf de pillen te pakken uit een medicijnkast achter de balie van de apotheek. Hij werd daarbij tegengehouden door de apotheker die daarbij door de man werd bedreigd. Een personeelslid waarschuwde de politie. Toen de agressieve man dit in de gaten kreeg verdween hij. Korte tijd later kon hij worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.
Appingedam: Winkeldiefstal
De politie heeft gisteravond een 29-jarige man uit Slagharen aangehouden in een meubelwinkel aan de Farmsumerweg in Appingedam. De man werd door winkelpersoneel betrapt bij het stelen van een drietal dekbedovertrekken. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De man kreeg een boete van 525 gulden opgelegd.

Delfzijl: Dronken fietser beledigt politiemensen Aan de Nieuweweg in Delfzijl heeft de politie vannacht een 28-jarige man uit Delfzijl aangehouden wegens belediging en rijden onder invloed op een fiets. De man fietste twee politiemensen voorbij die op het Burgemeester Buiskoolplein in Delfzijl bezig waren met een verkeerscontrole. In het voorbijgaan schold de man de politiemensen een aantal keren uit. Op de Nieuweweg werd hij aangehouden waarbij bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.9 promille alcohol werd gemeten. De man is ter ontnuchtering ingesloten. In de loop van de ochtend wordt hij heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor belediging en rijden onder invloed.

Groningen/Haren

Berichten Stad en Haren volgen hier rond 11.00 uur Afdeling Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie