Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zaterdagmiddag 12.00 uur
12:14 zaterdag 27 mei 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216 of 06-51528156


*

Onder invloed

ASSEN Afgelopen nacht werd bij een routinecontrole een 41-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd. De man had teveel gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Hij blies 285 µg/l ( ongeveer 0.65 promille). De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.


*

Fietsendief op heterdaad betrapt

RODEN Zagen afgelopen nacht enkele getuigen dat een jongen een afgesloten fiets meenam van achter een pand aan de Brink. Door omstanders werd de jongen aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen, een 16-jarige inwoner van Roden is ingesloten en verhoord.


*

Diefstal veetrailer

GASSELTERNIJVEEN Gistermiddag tussen 13.00 en 14.00 uur, is van een parkeerplaats voor een woning aan de Scheepvaartlaan een veetrailer gestolen. De schade wordt geschat op ongeveer 1000,-- gulden.


*

Inbraak in bedrijven

ASSEN Aan de Sparrenlaan werd gisteren tussen de middag ingebroken in een bedrijf. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam. In de zaak werden diverse ruimtes en kasten doorzocht. Het is niet precies bekend wat er weg is, doch vermoedelijk wat geld uit potjes.

NIEUW BUINEN Afgelopen nacht is er ingebroken bij een zaak aan de Parklaan. Een zijdeur werd op grove wijze opengebroken. In het pand werd ook een deur opengebroken. Alles werd doorzocht. Vermist wordt een paar honderd gulden uit een kassalade.


*

Inbraken in woningen

ASSEN Gisteravond is er bij afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan het Lodewijk Napoleonplein. De daders hadden de achterdeur vernield om binnen te komen. Vermist worden de TV, een videorecorder, een stereo-installatie, een Play Station, een portemonnee en een aantal CDs. Totale schade is niet bekend.

ASSEN Vanmorgen vroeg werd door bewoners van een woning aan De Wouden ontdekt dat er vannacht bij hen was ingebroken. De daders zijn middels het forceren van de garagedeur binnen gekomen. Diverse ruimtes werden doorzocht. Het is nog niet precies duidelijk wat er weg is. De bewoner zal vandaag aangifte doen.


*

Inbraak in garagebox

ROLDE Gisteren tussen de middag is er ingebroken in een garagebox aan de Stationsstraat. De garagedeur bleek opengebroken te zijn. Vermist wordt een boormachine in een koffer. Schade is niet bekend.


*

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Gistermiddag kreeg het personeel van een zaak aan de Hoofdstraat argwaan toen een vrouw diverse keren kleding ging passen in een paskamer en er zonder de gepaste kleding weer uit kwam. Het personeel kreeg wel de indruk dat de vrouw, in de paar uur dat ze in de winkel was, wel dikker werd. Toen de vrouw de winkel verliet, zonder iets te kopen, is zij op aanwijzing van het personeel aangehouden door enkele Stadswachten. Bij fouillering aan het bureau bleek dat de vrouw, een 31-jarige inwoonster van Hoogeveen, 10 kledingstukken over elkaar had aangetrokken, met een totale waarde van ruim 200,-- gulden. Na verhoor is zij, voorzien van een dagvaarding, heengezonden.


*

Vernieling autos

EMMEN Afgelopen nacht werd aan de Sneeuwuil de achterruit van een auto vernield. Door een goed signalement, gegeven door getuigen, kon even later een 29-jarige Emmenaar worden aangehouden. Hij is ingesloten en zal vandaag verhoord worden. Totale schade is niet bekend.

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werd op het Van Echtensplein een personenauto aangetroffen met ingeslagen ramen en een vernield portier. De auto is veilig gesteld. De eigenaar was nog niet te bereiken.


*

Vernieling ruiten

EMMEN Afgelopen nacht zijn bij een zaak aan de Rietlandenstraat een 4-tal ruiten ingegooid met een stuk betontegel. Een stuk tegel werd nog in een ruimte aangetroffen. Het betroffen ruiten van 0.85 x 1.20 m. De schade is nog niet bekend.

ZUIDLAREN Afgelopen nacht werd een ruit ingegooid bij een zaak aan de E. Op aanwijzing kon een 42-jarige man uit Groningen worden aangehouden als dader van de vernieling. De man is ingesloten en zal vandaag verhoord worden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie