Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling Natuurlijk Tuinieren in Berkel en Rodenrijs

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Tentoonstelling Natuurlijk tuinieren: Haag versus schutting

Tot 31 mei is in het gemeentehuis de kleine tentoonstelling "Natuurlijk tuinieren met planten en dieren" te bekijken. De tentoonstelling laat u op eenvoudige wijze kennismaken met natuurlijk tuinieren. Met beeldende foto's en duidelijke teksten worden de principes van natuurvriendelijk tuinieren weergegeven. Een van de manieren om milieuvriendelijk te tuinieren is een haag te planten als erfafscheiding.

Privacy
Een haag is groen en trekt vogels aan. Hij is daardoor een aantrekkelijk alternatief voor de schutting. Veel tuinbezitters zetten een houten schutting of stenen muurtje rond hun tuin. Die geven snel de gewenste privacy achter het huis en vragen verder weinig aandacht voor onderhoud. De nadelen neemt men op de koop toe: de omheining oogt saai - groeien en bloeien kan ze immers niet - en aantrekkingskracht op vogels en vlinders heeft de omheining ook niet. Een alternatief? De groene inheemse haag geeft privacy en haalt tegelijkertijd meer natuur in uw tuin.

Vlinders
Zo trekt een haag 's zomers insecten, er komen vogels op af om te nestelen en om de besjes en zaden te eten. Sommige haagstruiken trekken ook vlinders aan. Ook 's winters zijn de bessen en zaden van de heg een belangrijke voedselbron voor vogels. Vooral inheemse hagen trekken veel dieren aan. Dat komt omdat deze hagen in de duizenden jaren dat ze hier al groeien het beste zijn aangepast aan de omstandigheden in onze streken. Tegenover inheemse hagen staan hagen met exoten, planten die van oorsprong uit verre streken komen. De meeste coniferen zijn exoten. Veel tuinbezitters kiezen voor een coniferenhaag omdat die zo lekker snel groeit en altijd groen is. Dat voordeel kan als een nadeel uitpakken: de haag wordt wel erg hoog en dik en u of de tuinman moet voortdurend de heggenschaar tevoorschijn halen. En voortdurend groen kan ook saai zijn: want waar zijn de seizoenen ?
Inheemse keuze
Inheemse planten waarmee u een haag kunt maken zijn: liguster, beuk, haagbeuk, meidoorn, hulst, jeneverbes, sleedoorn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie