Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag Actie Zomerschoon in Baarn

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

Week 22 - 25 mei t/m 31 mei 2000

ACTIE ZOMERSCHOON

Twee dagen lang, vrijdag en zaterdag, werd er in Baarn grote schoonmaak gehouden. Vrijdagmorgen begon de actie Zomerschoon voor de scholen. Op de Guido de Brèsschool gaf burgemeester Wolterink om half negen het startsein. Bijna alle basisscholen deden mee. De schoonmaak-estafette ging van school tot school, elke school koos vijf kinderen met een begeleider. Deze gingen op pad met een kliko.Onderweg naar de volgende school ruimden zij, voorzien van een Zomerschoon t-shirt, handschoenen, een grijper en vuiliszakken, het zwerfvuil op. Zaterdagmorgen werd er om half tien eerst begonnen met een gezamenlijk ontbijt in het Natuur- en Milieucentrum. Verschillende raadsleden en medewerkers zaten gezellig aan tafel. Wethouder v.d. Kerk opende de Zomerschoon-zaterdag aldus: 'Geachte dames en heren, van 0 tot 83, bedankt voor jullie medewerking'. Hij wees op het nut van de actie 'als ik een stukje plantsoen schoffel, zie je dat anderen dat ook gaan doen'. Vervolgens wilde hij graag aan de slag 'Het is nu droog en we houden het droog', aldus de heer v.d. Kerk.
Maartje Hormes, de coördinator van deze actie, vond het leuk dat er op de laatste avond van de vierdaagse al mensen met een Zomerschoon t-shirt meeliepen. Op het speelterreintje aan de van Almondelaan was men om 9.00 uur al aan de slag gegaan, nu moest de rest ook op pad. Oudste deelnemer, de heer Meihuizen, was ook bij het ontbijt aanwezig. Hij is 82 jaar en geeft al vele jaren het goede voorbeeld door in zijn woonomgeving het zwerfvuil van de straat en uit het bos te halen. De mensen, die in het Natuur- en Milieucentrum aanwezig waren mochten zelf de locaties bepalen waar ze aan de slag gingen. Om 10 uur gingen ze, met schoonmaakmateriaal gewapend, op pad. Om 12.30 uur werd iedereen weer terugverwacht voor een drankje.
Degenen die nog energie over hadden, konden om 15.00 uur naar het Cantonspark. Daar verzorgde een gids, als afsluiting van de actie Zomerschoon, een rondleiding door het park.

Ans van Egdom ans@a-net.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie