Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dunya Festival 2000 haalt de wereld naar Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT
februari 2000

Dunya 2000 haalt in het laatste weekend van mei de wereld naar Rotterdam

Dunya biedt de wereld op het podium in het laatste weekend van mei, zaterdag 27 en zondag 28 mei 2000. Voor het eerst presenteert Dunya een volledig tweedaags programma met op zaterdag het nieuwe jongerenpodium New Generation en de Special. De Special biedt een bijzonder programma in een sfeervolle, intieme setting. Vorig jaar trok deze nieuwe opzet van de Special een eigen publiek dat kwam luisteren naar onder anderen jazzvirtuoos Archie Shepp (VS) en Oumou Sangare (Mali). In 1999 bezochten 200.000 mensen het Dunya Festival.

Dunya Festival
Op 15 podia is een gevarieerd aanbod van zowel bekende als onbekende artiesten uit binnen- en buitenland. Verschillende stromingen binnen wereldmuziek, storytelling en poëzie zijn hier vertegenwoordigd. Ook dit jaar zullen er ruim 300 (inter-) nationale artiesten optreden op 15 podia. Op zondag presenteert het Dunya Festival een breed programma met wereldmuziek, storytelling, Jazz & Poetry en Performing Poets en het Mini Dunya Festival voor kinderen. Naast de bestaande 6 dorpspodia waar culturele migrantenorganisaties hun programma presenteren is er een nieuw Dorp: het Latijns-Amerikaans Dorp.

enkele reacties van de pers:
"Dunya: ŒLang leve de wereld in het klein"
Rotterdams Dagblad (7 juni Œ99)

"De culturele diversiteit waarvoor Van der Ploeg zo ijvert, manifesteert zich tijdens Dunya niet alleen voor de podia maar ook er op. In de poëzietent en de storytellingtent trad een internationale keur aan dichters en verhalenvertellers op. En op de twee hoofdpodia stonden muzikanten uit Georgië tot Guyana, terwijl de zogenoemde dorpspodia plaats boden aan muziek uit Suriname, Kaapverdië, Indonesië, Turkije en de Antillen". NRC Handelsblad (7 juni Œ99)

"Dunya Festival ondanks regen succes"
Rijn en Gouwe (7 juni ¹99)

Stichting Dunya is de organisator vanonder meer het Dunya Festival, Dunya on Stage, Dunya Poëzieprijsvraag en het Dunya Wereldprogramma in het Prinses Theater te Rotterdam.

Het Dunya Festival is één van de Rotterdamse Zomerfestivals.

Zaterdag 27 mei 2000 van 13.00 - 18.00 uur New Generation Zaterdag 27 mei 2000 van 20.00 ­ 01.00 uur Special Zondag 28 mei 2000 van 13.00 - 20.00 uur Festivaldag

URL: www.dunya.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie