Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lijntaxi Limburg maakt plaats voor bussen en interliner

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

LIJNTAXI MAAKT PLAATS VOOR VASTE KLEINE BUSSEN en INTERLINER

Maastricht, 4 mei 2000

LIJNTAXI MAAKT PLAATS VOOR VASTE KLEINE BUSSEN en INTERLINER

Vanaf 28 mei maakt de lijntaxi plaats voor vaste kleine bussen op de verschillende busroutes in Noord-Limburg. Dit gebeurt omdat de vraag voor sommige lijntaxi's toch zodanig is dat de diverse vaste busverbindingen nodig blijven. Bij het omzetten van deze lijntaxi naar vaste busritten is de vraag vanuit het publiek dus een belangrijk criterium geweest. Overigens gaan niet alle ritten één-op-één over naar vaste lijnen. In bepaalde gevallen zijn de vervoersaanvragen over de afgelopen jaren zo gering geweest dat de lijn in de loop van oktober 2000 zal komen te vervallen. Buiten de omzetting van het vraagafhankelijk vervoer zijn voor Noord- en Midden-Limburg geen grote wijzigingen voorzien. De veranderingen die worden doorgevoerd hebben vooral te maken met andere tijden en frequenties voor bepaalde verbindingen. Omdat in Zuid-Limburg vanaf 22 oktober van dit jaar het nodige gaat veranderen voor het openbaar vervoer wordt de huidige dienstregeling ongewijzigd vastgesteld. Om die-zelfde reden wordt de lijntaxi in Zuid-Limburg dus ook pas per eind oktober omgezet naar vaste busroutes. Gedeputeerde Staten hebben recent de nieuwe dienstregelingen voor interlokaal openbaar vervoer in Limburg vastgesteld. Het gaat hier om lijnen van Hermes Openbaar Vervoer B.V. uit Weert, Arriva Personenvervoer Nederland B.V. uit Heerenveen en de Stadsbus Maastricht B.V. Door middel van advertenties wordt de nieuwe dienstregelingen gepubliceerd in de gangbare regionale media.

Bussen in Zuid-Limburg

Vanaf oktober dit jaar zal in Parkstad het zogeheten stadsnet van start gaan en met dit nieuwe lijnenstelsel worden tal van routes, tijden en frequenties omgezet. Ook hebben Gedeputeerde Staten een plan van de Hermes Groep goedgekeurd om een aantal openbaar vervoerslijnen in Zuid-Limburg te verbeteren. Met dit initiatief is een bedrag van in totaal f. 2,8 miljoen gemoeid.

Na drie á vier jaren moeten deze lijnen zichzelf hebben bewezen en dus voldoende winstgevend zijn. Met de al langer beproefde interlinerformule gaan er bussen rijden via Maastricht-Beek-Sittard, Sittard-Heerlen en Sittard-Brunssum-Landgraaf-Kerkrade. Een en ander natuurlijk in samenhang met de al bestaande interliners.

De interliners kenmerken zich vooral door snelheid, dus kortere reistijd, kwaliteit en comfort. Er wordt een groei van het aantal reizigers-kilometers van 10% in vier jaar verwacht. Volgens het college van GS is dit in lijn met de provinciale doelstelling om voor de gehele provincie een groei te bewerkstelligen van circa 2,5% per jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie