Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parlementariers ontmoeten vertegenwoordigers Wereldbank

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 25 mei 2000

 

INTERNATIONALE PARLEMENTARIËRS ONTMOETEN VERTEGENWOORDIGERS WERELDBANK

Op initiatief van PvdA-kamerlid Bert Koenders vindt, in samenwerking met de Europese vice-voorzitter van de Wereldbank en het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking, op 28 en 29 mei een besloten conferentie plaats in het gebouw van de Tweede Kamer. Tachtig parlementariërs uit Europa, Noord-Amerika en ontwikkelingslanden wisselen hier van gedachten met vertegenwoordigers van de Wereldbank over toekomstige uitdagingen en een toenemende betrokkenheid van volksvertegenwoordigers op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Wereldbankdirecteur Wolfensohn, minister Herfkens voor Ontwikkelings-samenenwerking en Koenders gaan in hun inleidingen in op internationale armoedebestrijding. Ook zal de herstructurering in Oost-Europa, Rusland en de Balkan tijdens de conferentie aan de orde komen.

De bijeenkomst in Den Haag is een eerste aanzet tot nauwere samenwerking. In de toekomst moeten hier nog meer landen bij betrokken worden. De bedoeling is het democratisch gat van de Wereldbank te verkleinen en ideeën te ontwikkelen ter versterking van transparantie en democratische controle zodat adequate follow-up is verzekerd.

Maandag 29 mei om 10.30 uur zullen Wereldbankdirecteur Wolfensohn, minister Herfkens en Koenders het doel en de inhoud van de conferentie ten behoeve van de pers toelichten in perscentrum Nieuwspoort. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 

Voor meer informatie: Bert Koenders 070-318 2764

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie