Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schaapscheerfeest op 'Het Buitenbeest' in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Schaapscheerfeest op 'Het Buitenbeest',
zondag 28 mei a.s.

Op zondagmiddag 28 mei a.s. organiseert stadsboerderij 'Het Buitenbeest' weer haar traditionele schaapscheerfeest. Deskundige schaapscheerders laten die middag, tussen 13.00 en 17.00 uur, zien hoe de schapen van hun vacht worden afgeholpen.

Diverse activiteiten
Natuurlijk valt er nog veel meer te zien en te beleven, zo zijn er demonstraties wolspinnen, kinderen kunnen zich laten schminken en mogen gratis deelnemen aan leuke knutselactiviteiten. Ze kunnen hun eigen schaapjes maken van karton, wc-rollen en echte schapenwol. In het leslokaal kan de bezoeker een leuke tentoonstelling bekijken over schapen.

Het bijenhuisje is inmiddels weer geopend en de aanwezige imkers kunnen bezoekers van alles vertellen over het leven van de Nederlandse honingbij. Bovendien kunt u bij hen terecht voor allerlei overheerlijke honing- en imkersproducten.
Voorts is er een kleine kramenmarkt waar o.a. allerlei instanties zich presenteren die zich bezighouden met natuur en milieu.
Frettendag
Behalve het schaapscheerfeest wordt er ook een frettendag gehouden, georganiseerd door de stichting 'Frettig gestoord'. Er zullen niet alleen veel fretten aanwezig zijn, die ook geknuffeld mogen worden, er is ook een frettenspeeltuin, -doolhof en een wandelparcours voor fretten.
Bovendien is er een frettenkeuring. Bezoekers mogen hun eigen fret meenemen om deze door deskundige dierverzorgers te laten beoordelen.
'Het Buitenbeest'
Belangstellenden voor dit schaapscheerfeest en frettendag kunnen op zondag 28 mei, tussen 13.00 en 17.00 uur terecht bij de stadsboerderij 'Het Buitenbeest' aan de Voorweg 93 in Meerzicht. Even uitblazen kunt u op het ecologisch koffie- en ijsterras!
Voor eventuele nadere informatie kunt u bellen met deze stadsboerderij, telefoon (079) 352 0624.Gemeente Zoetermeer © May 2000

Last update: 22 May 2000 (9:36)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie