Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: agenten lopen met Olympische vlam

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Haren: Groningen 24-05-2000 Groninger agenten lopen Torch Run Special Olympics 75 agenten begeleiden fakkel naar Stadspark

Woensdag 24 mei 2000

Het is inmiddels traditie dat de politie van het organiserende land de eervolle taak heeft om bij de openingsceremonie van de Special Olympics de olympische vlam binnen te brengen, daarbij ondersteund door collegas uit de omringende landen. Agenten van Regiopolitie Groningen lopen zondag 28 mei 2000 de fakkel naar de Drafbaan in het Stadspark in Groningen. In totaal zullen die zondag 75 agenten van Glimmen naar het Stadspark in Groningen lopen.

Activiteiten langs de route Voor Regiopolitie Groningen begint de Torch Run in Glimmen in het Buurthuis de Groene Herberg, Markeweg 17, waar zij de torch zullen overnemen van de Drentse en Friese collegas. De twee fakkels worden aan de Commissaris van de Koningin, de heer Alders, overhandigd. Na een korte toespraak wordt de fakkel aan de Groninger politiemedewerkers overhandigd. In een grote lange stoet met muzikale begeleiding van de malletband van het Politie Muziekkorps Groningen rennen de lopers naar de Multatulilaan in Haren. Bij het grasveld aan de Multatulilaan is een spectaculaire demonstratie van de bereden politie te zien. Kinderen kunnen op een politiemotor op de foto. Na een pauze loopt de stoet naar het hoofdbureau aan de Rademarkt waar een informatiemarkt wordt gehouden. Scholieren van lagere scholen in Groningen doen mee aan een ballonnenwedstrijd. Het Politie Muziekkorps zal de lopers muzikaal aan het hoofdbureau ontvangen. Vanaf het politiebureau aan de Rademarkt lopen de agenten naar het Stadspark waar zij mee zullen doen aan de openingsceremonie.

De organisatie De politie speelt wereldwijd een bijzondere rol bij Special Olympics. Law Enforcement Torch Run for Special Olympics is een internationale organisatie van politiemensen die zich belangeloos inzet om Special Olympics financieel haalbaar te maken. De roots van Law Enforcement Torch Run for Special Olympics liggen in de Verenigde Staten. Inmiddels nemen ook politiekorpsen uit Canada, Zuid- Amerika, het Caribisch gebied, Europa, Hong-Kong, Japan en Australie hieraan deel. In Nederland is een stichting opgericht met de naam: Torch Run Nederland, politiemensen voor Special Olympics. Ter promotie van de Special Olympics en ter vergroting van de betrokkenheid van de politiemensen bij Special Olympics wordt elk jaar een symbolische fakkelloop voor en door politiemensen georganiseerd. Op maandag 22 mei zal de vlam starten uit Brussel en via Roosendaal, waar de vlam gesplitst zal worden, in twee routes naar Groningen gaan. Onderweg worden alle politieregios aangedaan. Uiteindelijk neemt Groningen de vlam op zondag 28 mei over van de Drenten en de Friezen.

Het programma van zondag 28 mei ziet er als volgt uit:

16.55 uur Lopers uit Friesland en Drenthe komen met twee fakkels aan bij de Groene Herberg in Glimmen.17.00 uur. De fakkels worden aan de heer Alders overhandigd. Hij zal de lopers toespreken en de fakkel uitreiken aan de Groninger lopers.

17.30 uur De stoet vertrekt via de Rijksstraatweg Vondellaan Multatulilaan in Haren

18.00 uur De lopers arriveren aan de Multatulilaan. Spectaculaire demonstratie van de beredenen op het grasveld aan de Multatulilaan in Haren.

18.45 uur De stoet loopt terug naar de Rijksstraatweg de Verlengde Hereweg de Hereweg rechts Zuiderpark links Oosterbrug naar burau Rademarkt

19.00 uur Start van de informatiemarkt voor het hoofdbureau aan de Rademarkt.

19.30 uur De lopers komen bij het bureau aan de Rademarkt aan en het teken voor de scholieren wordt gegeven zodat de ballonnen de lucht in vliegen.

20.15 uur De lopers gaan terug naar het Zuiderpark voor het station langs het Emmaviaduct over rechts richting de Parkweg links Paterswoldseweg rechts Leonard Springerlaan Concourslaan Stadspark.

Afdeling Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie