Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-05-2000 Politieberichten van 27/5 (13.00 uur) t/m 28/5 (13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdag tussen 01.30 en 07.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Pilotenespel. Door een bovenlicht te vernielen, is men de woning binnen gekomen. Uit de woning werden sieraden, geld en een GSM weggenomen. De eigenaresse, een vrouw van 54 jaar uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Hemrik: aanrijding
Zaterdag omstreeks 15.10 uur vond op de Poastwei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bromfiets, een man van 40 jaar uit Zuidlaren, reed met zijn bromfiets tegen een aan de linkerkant van de weg staande boom. De oorzaak van de aanrijding was de harde wind in combinatie met alcohol. De man is meegenomen naar het bureau en blies aldaar 620 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur.
Drachten: inbraak auto
Zaterdag omstreeks 15.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Jan Gelinde van Blomstraat. De achterruit van de auto werd ingeslagen en uit de auto werd een Samsonite koffer met daarin twee rijbewijzen en twee bankpasjes weggenomen, alsmede een leren jas. De eigenaar, een man van 35 jaar uit Bolsward, heeft aangifte gedaan. Op het moment van de diefstal werden bij de auto twee jongens gezien. Deze jongens zijn niet meer aangetroffen en ook is er geen signalement bekend.

Leeuwarden; inbraak kantoor
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een kantoor aan de Einsteinstraat. Een ruit van het kantoor werd vernield en uit de kantoorruimte werd een computer met toetsenbord weggenomen. Namens het bedrijf werd aangifte gedaan door een 49-jarige man uit Franeker.
Drachten: gevallen man
Zaterdag omstreeks 19.10 uur kwam er een melding binnen dat op de Stationsweg een man was gevallen. Het bleek dat de man, een 25-jarige inwoner uit Drachten, leed een de ziekte van Heineken. De man had een hoofdwond opgelopen en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Blesdijke: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 10.55 vond op de Markeweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De bestuurster van een personenauto, een vrouw van 27 jaar uit Oldemarkt, had te laat in de gaten dat de voor haar rijdende auto, die bestuurd werd door een 51-jarige inwoonster van Wolvega, afremde. Zij botste tegen de achterzijde van de voor haar rijdende auto. De vrouw uit Oldemarkt werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Wolvega: brand woning
Zaterdag omstreeks 21.10 uur kwam er een melding dat er brand zou zijn in een woning aan de Breuningenlaan. De brandweer heeft de zaak geblust. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een hoop oud papier dat in de keuken lag. In de woning was niemand aanwezig. De bewoner, een man van 38 jaar, had ongeveer 10 minuten voordat de brand werd ontdekt de woning verlaten. De keuken liep brandschade op terwijl de rest van de woning rookschade kreeg.

Dokkum; onder invloed
Zondag omstreeks 00.35 uur reed een opvallende patrouillewagen van de politie over de Strobosserweg. Ondanks de aanwezigheid van de politie stapte de bestuurder in zijn auto en reed weg. De man, een 39-jarige inwoner uit Dokkum, direct daarop laten stoppen. Het bleek dat hij gedronken had. Aan het bureau blies de man 300 ug/l. Hij kreeg naast een proces verbaal een rijverbod voor 1 uur.

Wier: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 00.35 uur kwam er een melding binnen dat op de Gernierswei onder Wier een aanrijding had plaats gevonden en dat de bestuurder direct daarna was doorgereden. Via het kenteken achter het adres van de bestuurder gekomen en daarop direct die richting uitgereden. Toen de politie op het adres kwam, was de bestuurder nog niet gearriveerd. Daarop maar even in de omgeving rond gekeken en op Gijsbert van Swietenstraat in Sint Jacobiparochie werd de bestuurder rijdend aangetroffen. De man, een 26-jarige inwoner uit Sint Jacobiparochie bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 630 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij onderzoek bleek dat de man niet op de Gernierswei maar op de Kleasterdijk een aanrijding had gehad. Daar was hij tegen een hekwerk van een woning gereden en was een stuk van de tuin vernield.

Sneek: straatroof
Zondag omstreeks 02.00 uur vervoegde zich een jongeman, een 20 jarige inwoner uit Sneek, zich bij twee agenten, die patrouilleerden op de Marktstraat. De man was kort daarvoor op de Gedempte Poortezijlen door drie jongens beroofd van een bankbiljet van f 25.- Op aanwijzingen van de aangever konden de drie verdachten op de Peperstraat worden aangehouden. De drie, 13, 15 en 15 jaar oud, allen uit Sneek zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Oostrum: onder invloed
Zondag omstreeks 03.15 uur werd op de Tichelwei een automobilist gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner uit Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Lemmer: branstichting
Zondag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat op de Brik een woningbrand zou zijn. Ter plaatse bleek dat er en hevige rookontwikkeling was in de woning en dat de bewoner boven uit het raam hing. De woning was hermetisch afgesloten. Door de brandweer werd de bewoner, een man van 48 jaar, met een ladder uit de woning gehaald. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk was ontstaan in de keuken. Door het kattenluikje is waarschijnlijk iets brandbaars naar binnen gegooid. De brandweer heeft de zaak geblust. Diezelfde nacht werd een 21-jarige man uit Lemmer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze brand. De verdachte heeft een tijdje op hetzelfde adres gewoond. De man is ingesloten.

Heerenveen: aanrijding
Zondag omstreeks 04.00 uur vond op de Tuymelaarstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De bestuurster van de personenauto, een vrouw van 18 jaar uit Lemmer wilde wegrijden en met haar auto draaien op de weg. Zij zag daarbij een fietser over het hoofd en deze botste tegen de zijkant van haar auto. De fietser, een man van 18 jaar uit Heerenveen, bleek onder invloed te zijn. Aan het bureau blies hij 1010 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 11 uur.
Leeuwarden; man gewond
Zondag omstreeks 03.10 uur werd op de Weaze ter hoogte van het café t Hoekje een man aangetroffen met een wond boven zijn linkerwenkbrauw en een dikke buil boven zijn linkeroog. De man was gevallen. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en nadat hij daar behandeld was, kon hij naar huis. De man meende te wonen op de Daslook, doch de sleutel, die hij bij zich had paste niet op het slot van de woning. De man die onder invloed verkeerde is daarop ter ontnuchtering ingesloten.

Leeuwarden: vechtpartij
Zondag omstreeks 04.30 uur ontstond op de Weaze tussen een groep van ongeveer 20 personen een vechtpartij. In eerste instantie hadden twee personen met elkaar ruzie, doch dit resulteerde erin dat allengs meer personen zich met de vechtpartij gingen bemoeien. Door de aanwezige politieagenten werden de vechtenden van elkaar gescheiden. Toen de politie de mensen wilde verspreiden, gaven de partijen daaraan geen gehoor en toen men zich ook nog tegen de politie keerde, werden enige klappen uitgedeeld, waarna de rust weer keerde. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 05.00 uur werd op de Stationsweg een autobestuurder gecontroleerd. De man, een 39-jarige inwoner uit Drachtstercompagnie, reed zonder verlichting en bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.
Heerenveen: mishandeling
In de nacht van zaterdag op zondag ging een 22-jarige man (aangever) met zijn vriendin stappen in het centrum van Heerenveen. Zijn vriendin kreeg ruzie met een andere vrouw eveneens uit Heerenveen, die daar ook met haar vriend, een man van 28 jaar uit Heerenveen, was. Na wat schermutselingen tussen de vrouwen, gingen ze ieder een kant op. Later in de nacht kwamen beide partijen elkaar weer tegen in de Vermaningsteeg. De 28-jarige man slaat dan met een luchtdrukwapen een paar keer op het hoofd van de 22-jarige man, waardoor een gapende hoofdwond ontstaat. De man wordt overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen, alwaar de wond wordt gehecht. De verdachte wordt later die nacht in zijn woning aangehouden en ingesloten. Het wapen waarmee geslagen is, blijkt een luchtdrukpistool te zijn, dat in beslag genomen wordt.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...