Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag ELE Rally rond Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Wevers al na eerste kilometers uit de ELE Rally rond Eindhoven.
Tijdens de 37 Paradigit ELE Rally, die afgelopen weekeind in de regio Eindhoven verreden werd, heeft het de equipe van Erik Wevers uit Markelo en Gert Kamphuis uit Nijverdal het niet bepaald meegezeten. Zij moesten na de eerste proef van de rally reeds opgeven. Na de goede resultaten van afgelopen rally's was het een flinke tegenvaller toen op de eerste klassementsproef van de ELE Rally al snel bleek dat de Toyota Corolla GT4 niet in orde was. Het was maar een klein asje in het differentieel dat last had van metaalmoeheid, maar het kostte het team de rally. De strijd op de paden van de ELE gingen ook zonder Wevers door. Nu ook Wevers zijn schrapresultaat binnen had was de strijd voor het overgrote deel van de deelnemers weer rechtgetrokken. Veel van de Internationalen hadden n.l. de openingsrally in Luxemburg niet uitgereden. In de top werd twee dagen lang een verbeten strijd gestreden tussen Rocco Theunissen en Mark Breijer, waarbij Breijer het onderspit delfde en met de tweede plaats en 15 punten naar huis ging. Rocco staat na een in regen en storm verreden rally met 20 punten op een gedeelde eerste plaats met Wevers. Peter Bijvelds kon ondanks verwoede pogingen het leidende tweetal niet bijbenen en kwam met 2 min 4 sec. achterstand als derde algemeen en als eerste groep N binnen, gevolgd door Dirk Boers en Hans Stacey. Jan de Winkel volgt hen met 19 punten op de voet, de equipe kwam als aan de finish. Bij de nationale deelnemers ging Piet van Hoof met de hoofdprijs naar huis. Gevolgd door Leemans en Jonkers. 52 van de 90 gestarte equipes kwamen aan de finish.Mark Breijer imponeert in zware ELE rally
Na het tegenvallende resultaat tijdens de laatste ronde van het Internationaal Nederlands Rallykampioenschap (INRK) in Luxemburg, waren Papendrechter Mark Breijer en zijn navigator Hans van Goor (Aartswoude N.H.) gebrand op resultaat tijdens de 37e ELE-rally
De weersomstandigheden rondom het Brabantse Eindhoven waren dit jaar extreem zwaar voor zowel rijders als navigatoren. Zware buien teisterden het Brabantse land en probeerden zowel rallyequipes als publiek het leven zuur te maken. De harde kern der rallytoppers overwonnen de elementen en lieten de die-hards onder het rallypubliek genieten van een ware titanenstrijd. Die strijd ging -na een vroegtijdig uitvallen van leider in het INRK, Wevers- tussen favoriet Rocco Theunissen en de jonge talentvolle Papendrechter Mark Breijer. Mark zit momenteel nog midden in het leerproces om de razendsnelle Subaru WRC onder de knie te krijgen.

De start van de rally verliep stroef voor het team van Mark Breijer Rallying: op de eerste paar proeven kreeg het tweetal te kampen met de organisatie. De publieksproef op het Eurocircuit van Valkenswaard kwam in het geding vanwege te luide knallen die de WRC van Mark zou produceren. Bij de start van de proef troffen we een duidelijk balende Breyer: A Ik sta hier nu wel, maar de kans is vrij groot dat dit mijn laatste proef is vanwege deze maatregel. Wij staan absoluut machteloos, want we kunnen het computerprogramma niet zomaar wijzigen.@ De technische crew, onder bezielende leiding van Jan v/d Marel kwam met de enige mogelijke oplossing van dat moment: schakelen bij 4000 toeren per minuut. Dit bleek de oplossing voor het moment, al kostte dit natuurlijk tijd. Theunissen profiteerde en pakte kostbare seconden. Zonder verdere problemen vervolgden Mark en Hans hun strategie, waarbij de bandenkeus meer dan eens van cruciaal belang bleek. Beide kemphanen lieten het achterste van hun tong zien en pakten afwisselend de winst op de proeven, totdat de Subaru een lekke band opliep. minimaal een halve minuut ging verloren met als gevolg dat het team werd teruggezet naar de derde plaats algemeen. Met een achterstand van 41 seconden mochten de heren genieten van een verdiende nachtrust. Dag twee stond in het teken van de inhaalrace. Zonder enige eerbied voor de gevestigde orde reed Mark de een na de andere scratch (snelste tijd) en knabbelde langzaam maar zeker de seconden van de achterstand af.

Helaas was de wedstrijd te kort om het scenario nog drastisch te beïnvloeden. Uiteindelijk was bij aankomst op het finishpodium in Veldhoven de achterstand teruggebracht naar zesentwintig tellen. Mark en Hans hebben laten zien dat de internationale top niet meer om ze heen kan. A In Ieper, over een drietal weken staan we er weer en dan kennen we de auto weer een stukje beter. We weten nu dat Rocco te pakken is en dat geeft de burger moed.@ Was het veelzeggende commentaar van routinier Hans van Goor.

Uitslag van de 37e Paradigit ELE Rally: (Kijk onder uitslagen)

Stand van het I.N.R.K. na twee van de zes wedstrijden.

Theunissen 20 punten - Wevers 20 punten; de Winkel 19 punten; Deen 18 punten; Breijer 15 punten; Verkooijen 13 punten; Bijvelds 12 punten; Boers 10 punten; Verhoeven 9 punten, Abbring 8 punten; Vossen 2 punten en Van Eerd 1 punt.

Eerst volgende wedstrijd voor het I.N.R.K. is de Rally van Ieper 23/25 juni.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie