Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bleekemolen niet tevreden met achtste plaats Duits Formule 3

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht / autosport

Derde en vierde ronde Internationaal Duits Formule 3 kampioenschap
(gecorrigeerd)

Bleekemolen niet tevreden met achtste plaats

Hockenheim, 28 mei 2000. "Een beetje een verloren weekeinde", was de samenvattende verklaring van Jeroen Bleekemolen, na afloop van de derde en vierde ronde van het Internationaal Duits Formule 3-kampioenschap op de Hockenheimring. Op dit Duitse circuit zegevierde André Lotterer. De jonge coureur won de beide races. Bleekemolen moest zich tevreden stellen met een achttiende en achtste plaats. Spelbreker in de prestaties van de 18-jarige Nederlander waren de niet goed functionerende Yokohama banden.

Bleekemolen wenste de resultaten van de eerste training en de eerste wedstrijd van het weekeinde zo snel mogelijk te vergeten. "Het was ronduit een slechte dag. Tijdens de eerste tijdtraining kwam ik niet verder dan een zestiende positie. Ik had problemen met blokkerende remmen en net als alle andere rijders moeite met de nieuwe Yokohama regenbanden, waarmee we voor het eerst reden.. Ze hebben veel te weinig grip en slijten verbluffend snel. Tijdens de race heb ik twee posities verloren omdat voor mij Thomas Mutsch spinde. Ik moest uitwijken en kwam daarbij op het gras terecht." In de tweede trainingssessie, bepalend voor de startposities in de tweede race, reed Bleekemolen naar de zesde startplek. "Het begin ging prima, zelfs dacht ik een gooi te doen naar de pole positie, maar de banden werden snel minder. Van de één op de andere ronde scheelde het wel drie seconden. Onbegonnen werk dus om een fatsoenlijke tijd neer te zetten. In ieder geval was ik met de zesde startplek meer tevreden dan die zestiende in de eerste training."

De tweede race startte Bleekemolen uitmuntend. Schoof voor de eerste bocht al door naar de vierde plaats en moest zelfs van zijn gas af voor de voorliggers, anders had er een derde en misschien zelfs wel een tweede plaats ingezeten. Gedurende het verloop van het eerste gedeelte van de wedstrijd leverde Bleekemolen een felle strijd met Kaffer. De Duitser probeerde op alle mogelijke manieren de scholier te passeren. In de vijftiende ronde ging het mis. "Aanvankelijk reed hij toen nog op ruime afstand achter mij, maar plots zat hij er naast, via een onmogelijke uitremactie. We raakten elkaar." Bleekemolen herstelde snel maar was inmiddels wel teruggezakt naar een achtste plaats. "Meer zat er niet in, omdat inhalen op dit korte baantje (2,6 km) bijna onmogelijk is. Maar ja, in ieder geval nog een paar puntjes gehaald. Verder moeten we dit weekeinde maar zo snel mogelijk vergeten", besloot de coureur teleurgesteld.

Uitslag 3e ronde Internationaal Duits Formule 3-kampioenschap


1. Lotterer (Dui), 31 ronden in 30min.58,652 sec.; 2. Kaffer (Dui), op 0,572; 3. Friesacher (Oos), op 2,472; 18. Bleekemolen (Ned), op 54,247, alle wagens Dallara Opel

Uitslag 4e ronde


1. Lotterer, 30 ronden in 30.33,191; 2. Pantano (Ita), op 13,001; 3. Stelandre (Bel), op
19,713; 8. Bleekemolen, op 35.388, alle wagens Dallara Opel.
Stand kampioenschap na vier races:


1. Pantano 54; 2. Lotterer 52; 3 Müller (Dui) 41; 8. Bleekemolen 16; 13. Nijenhuis 12..
Volgende wedstrijd: 17 juni, Oschersleben (Dui)

Informatie: Jeroen Bleekemolen, telefoon 06-54761162 of Dirk Buwalda, telefoon 06-54644347

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie