Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zondagmiddag 28-05-2000
16:37 zondag 28 mei 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216 of 06-51528156


*

Gewond bij aanrijding

ERICA Afgelopen nacht raakte een 29-jarige inwoner van Klazienaveen gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Verlengde Vaart NZ. De man reed met zijn auto vanaf Nieuw Amsterdam richting Klazienaveen. Bij Erica reed hij, volgens getuigen, met hoge snelheid door het rode verkeerslicht, om vervolgens in de eerste daarna gelegen bocht, van de weg te geraken. Hij ramde enkele lantarenpalen en een boom. De man is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Omdat hij rook naar alcohol, is van hem een bloedproef genomen. Zijn auto was totaal vernield.


*

Onder invloed met auto over de kop

VALTHERMOND Gisteravond vloog een 46-jarige inwoner van Musselkanaal met zijn auto op het Zuiderdiep over de kop. De man was bij een verkeersremmer rechtdoor gereden tegen een lichtmast aan en vervolgens tegen betonnen bielzen van een plantenbak gebotst, waarna de auto over de kop sloeg. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar rook wel naar alcohol en werd daarom aangehouden. Op het bureau blies hij 580 µg/l (ongeveer 1.3 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


*

Onder invloed

ASSEN Bij een alcohol controle op de Lonerstraat werd gistermiddag een 36-jarige bestuurder van Assen gecontroleerd. Uit de blaastest op straat bleek dat hij teveel gedronken had en moest daarom mee naar het bureau. Daar blies hij 1020 µg/l (ongeveer 2.35 promille). Uit het verdere onderzoek bleek dat hij ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

RODEN Bij een controle op de Ceintuurbaan Noord bleek gisteravond dat een 49-jarige bestuurder uit Roden teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 340 µg/l (ongeveer 0.75 promille). De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een dagvaarding.

MEPPEL Bij een controle op de Oosterboerseweg werd gisteravond een 27-jarige bestuurder uit Leeuwarden gecontroleerd. Het bleek dezelfde man te zijn die eerder op de avond al gewaarschuwd was niet te gaan rijden in verband met zijn alcohol gebruik. Hij was toch gaan rijden en bleek teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 480 µg/l ( ongeveer 1.1 promille). Aan de man werd een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur uitgereikt.


*

Diefstal uit landbouwschuur

BALLOO In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit een schuur aan het Balloo een Honda motorfiets en een integraalhelm gestolen. Om in de schuur te komen waren de deuren geforceerd. Schade is niet bekend.


*

Diefstal auto

EMMEN Afgelopen nacht werd bij een benzinestation aan de Hondsrugweg een auto gestolen. De auto stond bij de pomp met draaiende motor, terwijl de bestuurder in de shop was. Een tot nu toe onbekende man sprong in de auto en ging er vandoor. Een paar politieagenten zagen de man wegrijden, maar wisten opdat moment niet dat het niet de eigenaar was die wegreed. Toen de eigenaar, 31-jarige man uit Emmen, naar buiten kwam gerend en vertelde dat zijn auto gestolen was, werd direct een onderzoek ingesteld. De auto werd even later terug gevonden tegen een woning aan de Wekingeslag. Vermoedelijk is de dader op de kruising van de Kerspellaan en de Wekingeslag de macht over het stuur verloren. Hij heeft daarbij diverse autos geraakt, is door een groenstrook gereden, om vervolgens door een heg te schieten en tegen een woning tot stilstand te komen. De woning en het interieur van de slaapkamer raakten behoorlijk beschadigd. De 74-jarge eigenaar van de woning, die in die slaapkamer lag te slapen, werd niet gewond. De auto was eveneens zwaar beschadig. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.


*

Inbraken in autos

EMMEN Afgelopen weekeinde werd er op diverse plaatsen in Emmen ingebroken in autos. aan de Haagjesweg werd uit een auto een portemonnee met een paar honderd gulden, een rijbewijs, diverse pasjes en nog wat andere bescheiden gestolen. Aan de Nijkampenweg werd de auto radio gestolen. Deze was met geweld uit het dashboard getrokken. Aan de Meester Kanstraat werd een mobiele telefoon uit een auto gestolen, waarbij de carkit beschadigd wed.
In alle gevallen werden ruiten ingeslagen om in de auto te komen.
ASSEN Gistermiddag zag een getuige dat een jongeman bezig was in te breken in een auto aan de Venestraat. Toen hij de dader hierop aansprak kreeg hij een klap in het gezicht, waarop de dader het op een lopen zette. Een direct ingesteld onderzoek had geen resultaat. Uit de auto bleek later dat er een radardetector gestolen was.


*

Inbraak in woningen

EMMEN Afgelopen weekeinde zijn er bij een inbraak in een woning aan het Valkenveld 2 handtassen gestolen. De daders zijn binnengekomen middels een bovenlicht, een onderliggend raam open te hengelen. In de tassen zaten portemonnees met in totaal een paar honderd gulden, diverse pasjes, een mobiele telefoon en verder wat persoonlijke bescheiden.

BOVENSMILDE Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Riegheide. De achterdeur was geforceerd. De gehele benedenverdieping werd doorzocht, inclusief alle kasten en lades. Gestolen werd een mobile telefoon, een fototoestel, een videocamera, twee bankpasjes en ruim honderd gulden aan kleingeld. Totale schade is niet bekend.


*

Diefstal uit bedrijven

ASSEN Bij een bedrijf aan de Groningerstraat werd gistermiddag ingebroken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. Uit een kantoor werd een complete computer gestolen. Totale schade is niet bekend.

PAPENVOORT Bij een bedrijf aan het Papenvoort werd afgelopen weekeinde een computer gestolen. Om binnen te komen was een ruit van een deur ingegooid. De totale schade is niet bekend.


*

Brand in stookhok

ZUIDWOLDE Werd vanmorgen vroeg ontdekt dat er brand was in een zogenaamd stookhok bij een bedrijf aan de Hoogeveenseweg. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het met riet gedekte pand er vlak naast gespaard kon blijven. Het stookhok brandde geheel af. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in een draaiende wasmachine. De technische recherche zal nog een onderzoek instellen. Schade is nog niet bekend.


*

Storm ook in Drenthe

DRENTHE De zware depressie die over Nederland trekt, heeft inmiddels ook Drenthe bereikt. Veel takken waaien uit bomen en bomen waaien om. Op enkele plaatsen zijn bomen op autos gewaaid. Veel brandweerkorpsen hebben op dit moment de handen vol om alle meldingen af te werken. Tot nu hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan in Drenthe.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie