Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell Voetbalfeest in Olympisch Stadion

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Shell

Voetbalfeest in Olympisch Stadion

28-05-2000
AMSTERDAM Het E-pupillenteam van de Zilvermeeuwen uit Zaandam heeft zaterdag het nationaal kampioenschap Shell Straatvoetbal gewonnen. Bij de Dtjes ging de titel in een spannende finalewedstrijd naar de Beloftes uit het Limburgse Berg en Terblijt. Het meisjesteam Keihard de Beste uit Venlo was voor de tweede achtereenvolgende jaar de sterkste in zn poule.
De strijd in het straatvoetbalkampioenschap was onderdeel van de twaalfde Shell Jeugdvoetbaldag, georganiseerd door de KNVB.
In en om het gerenoveerde Olympisch Stadion in Amsterdam speelden jeugvoetbalteams om zes verschillende titels. Meer dan elfduizend mensen waren zaterdag getuige van de verrichtingen van de vele voetbaltalenten. Shell is actief sponsor van de KNVB en een aantal jeugdcompetities.
De sterren van de toekomst kregen s middags bezoek van de selectie van het Nederlands Elftal. Van der Sar, Stam, De Boertjes, Bergkamp en alle anderen, die zich voorbereidden op de oefeninterland tegen Roemenie, woonden een deel van de prijsuitreiking bij. Ook gaven zij demonstraties (clinics) op het veld. In de voorbereiding op het naderende EK kregen de Oranje-idolen als afscheid succeswensen van de toekomstige voetbalsterren.
De A-junioren van Feyenoord legden op de Jeugdvoetbaldag beslag op de eerste Shell Jeugd Supercup. De kampioen van de landelijke A-junioren versloeg Vitesse met 2-1. De Arnhemmers wonnen eerder deze maand met een 4-3 overwinning op AZ de Shell Jeugd Cup. Daarmee plaatsten zij zich voor de wedstrijd om de Shell Jeugd Supercup. Bij de B-junioren was Heerenveen na strafschoppen te sterk voor Feyenoord. De C-jeugd van Sparta werd op de Jeugdvoetbaldag kampioen door in een spannende wedstrijd met 1-0 van AZ te winnen. In het Olympisch Stadion beleefden de toeschouwers ook de finale van het nationaal schoolvoetbalkampioenschap. De Amsterdamse Joop Westerweelschool versloeg na strafschoppen De Scharmhof uit Assen. Bij de meisjes werd het team van basisschool De Zoeker uit Zaandijk als winnaar gehuldigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie