Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TV-programma 'Samen met ORANJE' in actie tegen spierziektes

Datum nieuwsfeit: 28-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Samen met ORANJE

Karin Bloemen en Ivo Niehe presenteren Samen met ORANJE

'OP 28 MEI SPEELT HET NEDERLANDS ELFTAL ZIJN BELANGRIJKSTE WEDSTRIJD'

Op zondag 28 mei, een week voor de start van het EK Voetbal in Nederland en België, wordt door de TROS op TV2 het televisieprogramma SAMEN MET ORANJE uitgezonden. Het complete Nederlands Elftal zet zich in voor de naar eigen zeggen "belangrijkste wedstrijd in aanloop naar het Europees Kampioenschap". In dit door Karin Bloemen en Ivo Niehe gepresenteerde programma vraagt Oranje het publiek hen te steunen in hun actie tegen spierziektes. De spelers roepen iedereen op supporter te worden van kinderen met een spierziekte.

Centraal in SAMEN MET ORANJE staan de spelers die de kijkers laten kennismaken met kinderen met een spierziekte. Ze gaan bij ze op bezoek, gaan mee naar het ziekenhuis en praten met hen over hun leven en hun dromen. Onder meer Aron Winter, Frank en Ronald de Boer en Arthur Numan zorgen ervoor dat de kleine dromen - een keer mee naar de training van Ajax, een keer in de dugout zitten naast de coach - in vervulling gaan. Daarnaast hebben Karin Bloemen en Ivo Niehe gesprekken met de in de studio aanwezige Oranje-spelers, kinderen met een spierziekte en deskundigen. Verder werken vele bekende Nederlanders mee, zoals onder meer De Kast en Willeke Alberti. Karin Bloemen levert eveneens een vocale bijdrage. Uniek is de live-verbinding die in het programma wordt gemaakt met De Kuip, waar uiteindelijk de EK-finale gespeeld gaat worden. René Froger geeft op dezelfde zondagavond in de thuishaven van Feijenoord een concert dat rechtstreeks wordt uitgezonden door SBS 6. Froger zal gedurende één lied zowel op TV2 als ook SBS 6 te zien zijn.

Het programma Samen met Oranje bevat eveneens veel mooie voetbalmomenten en blikt vooruit naar het komende Europees Kampioenschap.

"Er moet veel geld worden bijeengebracht om het noodzakelijke wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten te kunnen financieren", aldus Kees van der Graaf, voorzitter van de Stichting Spieren voor Spieren. Tijdens de uitzending wordt het telefoonnummer 0800-1112 opengesteld. Een telefoonpanel bestaande uit René en Willy van der Kerkhof, Gerrie Muhren, eter Houtman en Piet schrijvers registreert mensen die zich voor (minimaal) 35 gulden per jaar willen aanmelden als supporter van Spieren voor Spieren. Bellers malen onder meer kans op het winnen van een kaartje voor één van de EK-wedstrijden die Oranje speelt.

Baarn, donderdag 18 mei 2000


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie