Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium VU Ziekenhuis: medische zorg bij rampen

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VU ziekenhuis

. nieuws Persbericht
persberichtarchief

16 mei 2000

Uitnodiging voor de pers symposium 29 mei

Lacune in medische zorg bij ernstige ongevallen en rampen verdwijnt

In tegenstelling tot andere landen is er in Nederland bij lange na nog niet in alle gevallen sprake van passende medische hulpverlening op de plaats van een ernstig ongeval of ramp. Op 29 mei aanstaande vindt er in de Vrije Universiteit van Amsterdam een symposium plaats over de opzet en verdere ontwikkeling van Mobiele Medische Team (MMTs) in de spoedeisende hulpverlening bij ernstige ongevallen en rampen; dit is tot nu toe de ontbrekende schakel in deze vorm van medische hulp. Dit gaat veranderen met de inzet van de zogenaamde MMTs vanuit ziekenhuizen. Deze teams bestaan uit gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen, die op de plaats van het ongeval medische - vaak levensreddende - hulp kunnen gaan bieden. De MMTs zijn voor een adequate inzet sterk afhankelijk van een goede samenwerking tussen de CPAs, ambulancediensten, ziekenhuizen, politie en brandweer. Vanuit 4 ziekenhuizen in Nederland zullen deze teams per helikopter vervoerd gaan worden. Dit gebeurt op dit moment al vanuit de academische ziekenhuizen VU ziekenhuis te Amsterdam en het Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam.
Ter afsluiting van het symposium is een forumdiscussie georganiseerd met medici, beleidsmakers en verantwoordelijken vanuit de overheid en betrokken instanties onder leiding van mevrouw Hanneke Groenteman, waarin de vragen over noodzakelijkheid en vormgeving van deze nieuwe vorm van hulpverlening centraal staan.

Meer informatie

Het symposium Van HTT Amsterdam naar MMT Nederland vindt plaats op 29 mei in het Auditorium van het Hoofdgebouw van de Vrije universiteit, de Boelelaan 1105 te Amsterdam. Zie bijgaande uitnodiging met het volledige programma.
Voor meer informatie of wanneer u wilt deelnemen kunt u contact opnemen met de dienst public relations en voorlichting VU ziekenhuis/ faculteit der Geneeskunde, Mariet Bolluijt, telefoon: (020) 4443444, fax (020) 4443450.

© Academisch Ziekenhuis Vrije Universiteit 17/05/00
dienst public relations & voorlichting (prv@azvu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie