Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Longtransplantatie, effectief maar duur

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen


Longtransplantatie: effectief maar duur

Longpatiënten hebben duidelijk baat bij een longtransplantatie: zij leven langer, voelen zich beter en kunnen meer. Maar dit stukje herwonnen gezondheid wordt relatief duur betaald. Hart- en levertransplantaties bieden bijvoorbeeld meer waar voor hun geld. Dat concludeert de gezondheidseconoom Petra van Enckevort in een onderzoek naar de doelmatigheid van longtransplantatie. Zij promoveert 29 mei 2000 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Mensen met een nieuwe long leven gemiddeld vier en een half jaar langer dan patiënten die geen transplantatie ondergaan. Ook de kwaliteit van leven verbetert substantieel. Vier maanden na de transplantatie kunnen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie