Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshop: allochtone ondernemers wegwijs maken

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Utrecht, 24 maart 2000

Doel nieuwe voorlichtingsbijeenkomst:

ALLOCHTONE ONDERNEMERS WEGWIJS MAKEN IN WITTE BOLWERKEN

De Utrechtse Kamer van Koophandel organiseert op maandag 29 mei een workshop over het onderwerp ‘Witte bolwerken en allochtone ondernemers’. Doel is allochtone ondernemers beter inzicht te geven in het functioneren van witte bolwerken als banken, instellingen, branche-organisaties, overheden etc. Aan de orde komen onder andere de werkwijzen, de codes en de machtsstructuren van witte bolwerken en de gezamenlijke ervaringen van de deelnemers. De workshop is uitdrukkelijk opgezet voor allochtone ondernemers.

Allochtone ondernemers zijn nogal eens onbekend met het functioneren van zogeheten witte bolwerken, organisaties waar het merendeel van de werknemers van autochtone afkomst is.
Dat leidt tot misverstanden, frustraties, wederzijdse vooroordelen en gemiste kansen.

Allochtonen die een onderneming willen beginnen, zijn gebaat bij inzicht in de manier waarop witte bolwerken te werk gaan. Dat geeft hen toegang tot nuttige informatie en allerlei subsidies en regelingen en vergroot daarmee hun slagingskans. Witte bolwerken op hun beurt hebben baat bij een beter inzicht in de drijfveren en achtergronden van allochtone ondernemers en kunnen daarmee hun voordeel doen.

Deze voorlichtingsbijeenkomst van de Utrechtse Kamer van Koophandel maakt deel uit van een serie van vier bijeenkomsten over de multiculturele samenleving. Eerdere bijeenkomsten gingen over werving en selectie van allochtone werknemers, de aansturing van multiculturele teams en wettelijke regels ten aanzien van discriminatie.


Deelname kost f. 195,- per persoon, inclusief informatiemateriaal, broodjes en consumpties.
Meer informatie is verkrijgbaar bij het team Collectieve Voorlichting van de KvK Utrecht, telefoon 030 - 2363200 / 249, e-mail i&(v@utrecht.kvk.nl)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie