Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over handhaving Wet Wapens en Munitie

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen29.005 vragenformulier 29 mei 2000


2990011640

Vragen van het lid Niederer (VVD) aan de minister van Justitie over de handhaving van de Wet Wapens en Munitie. (Ingezonden 29 mei 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van de waarschuwing van het landelijk platform tegen geweld op straat, dat de Wet wapens en munitie te ingewikkeld en ondoorzichtig zou zijn waardoor de politie en justitie haar niet goed weten te hanteren? 1)


2

Is het voor politie en justitie niet duidelijk waarom bepaalde categorieën en uitzonderingen in de wet zijn opgenomen? Wordt de wet door hen als te ingewikkeld ervaren? Zo ja, welke categorieën en uitzonderingen betreft het?


3

Indien het antwoord op de vorige vraag bevestigend luidt, leiden onduidelijkheid en complexiteit dan tot een slechte handhaving? Zo ja, welke maatregelen overweegt u te nemen?


4

Deelt u de mening vat het landelijk platform tegen geweld op straat, dat deze mogelijkheid «heel gevoelig» is voor misbruik? Zo neen, waarom niet? Zo ja, welke maatregelen overweegt u te nemen om misbruik tegen te gaan?

BN/De Stem, 24 mei 2000.

De Wet wapens en munitie staat onder voorwaarden de verzameling van wapens toe.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie