Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amman decaan faculteit Technologie Management TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven


29 mei 2000

Prof.dr. H.M. Amman decaan faculteit Technologie Management TU Eindhoven

Prof.dr. H.M. (Hans) Amman (42) wordt decaan van de faculteit Technologie Management van de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn aanstelling door het College van Bestuur van de TU/e gaat in op 1 oktober van dit jaar. Prof. Amman zal het decanaat combineren met een hoogleraarschap aan de genoemde faculteit. Hij volgt als decaan prof.dr. W.M.J. (Wim) van Gelder op, die het decanaat eind vorig jaar inruilde voor een functie in het bedrijfsleven. Prof. Amman is momenteel hoogleraar macro-economie en computational economics aan de Universiteit van Amsterdam.

Han Maarten Amman werd in 1957 geboren in Amsterdam. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1982 in dienst trad als wetenschappelijk medewerker en in 1989 promoveerde tot doctor in de economische wetenschappen. In 1997 volgde zijn benoeming tot hoogleraar. Sinds 1998 is prof. Amman lid van het bestuur van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam. Zo is hij (mede)auteur van enkele boeken op het gebied van econometrie en computational economics en ook hoofdredacteur van de internationale vakbladen 'Netnomics' en 'Computational Economics'.

Meer informatie:
Cees van Keulen, mediavoorlichter TUE
telefoon 040 - 247 4061 fax 040 - 246 3120
e-mail (c.t.f.v.keulen@tue.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie