Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder opent vernieuwd Prinsen Bolwerk in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Wethouder Van Broekhoven opent vernieuwd Prinsen Bolwerk

Prinsen Bolwerk veiliger voor fietsers

Het Prinsen Bolwerk is van gevel tot gevel en over de gehele lengte vernieuwd. Aan beide zijden van de weg zijn vrijliggende fietspaden aangelegd waardoor fietsers veilig gebruik kunnen maken van deze drukke verkeersader. Wethouder van Verkeer, Karel van Broekhoven, zal op maandag 29 mei het vernieuwde Prinsen Bolwerk feestelijk inwijden. Hij doet dat door met een oude stoomwals over het wegdek te rijden. De werkzaamheden aan het Prinsen Bolwerk duurden veertien weken. In totaal kostte het werk ongeveer 1,55 miljoen gulden. De provincie heeft hiervan 6,5 ton gesubsidieerd in verband met de aanleg van de vrije fietspaden.

Afrondende werkzaamheden

Om ruimte te maken voor de nieuwe vrijliggende fietspaden is de hele weg opnieuw ingedeeld. Langs het fietspad zijn groenstroken aangebracht. Het werk is naar grote tevredenheid van alle betrokkenen verlopen.Hoewel de weg al weer is vrijgesteld voor het verkeer, worden momenteel de laatste afrondende werkzaamheden verricht.

Champagne

De feestelijke ingebruikname van het vernieuwde Prinsen Bolwerk vindt plaats op maandag 29 mei om 12.30 uur bij de bouwkeet van aannemersbedrijf Vermeer aan het Prinsen Bolwerk. Er worden een glaasje champagne en diverse hapjes geserveerd.

24 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie