Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-05-2000 Politieberichten van 28/5 (13.00 uur) t/m 29/5(07.00 uur)

Surhuisterveen: blikseminslag
Zondag omstreeks 13.00 uur sloeg de bliksem in een woning aan De Specht. Een begin van brand kon door de bewoner zelf worden geblust, zodat de brandweer niet handelend behoefde op te treden. Er is klein beetje schade ontstaan aan het dak en op de bovenverdieping was waterschade, doordat een verwarmingsbuis was gesprongen.
Drachten: inbraak chinees restaurant
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een chinees restaurant aan het Raadhuisplein. Door vernieling van een ruit kwam men het restaurant binnen. Uit het restaurant werden een cd-speler, een computer, een videorecorder en wat klein geld weggenomen. De eigenaar, een man van 36 jaar uit Drachten, heeft aangifte gedaan.
Gehele provincie Friesland: storm
Van gistermiddag tot gisteravond 20.45 uur waaide een zware storm over onze provincie. Het K.N.M.I had de storm van tevoren aangekondigd, zodat diverse instanties konden worden ingelicht. Via de radio werd het wegverkeer gewaarschuwd voor zeer zware windstoten. Ook de mensen op het water werden zoveel mogelijk in kennis gesteld. In de provincie Friesland deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel kwamen gedurende de storm zeer veel telefoontjes binnen over afgewaaide takken en omgewaaide bomen. Door een goede coördinatie met de andere hulpverleningsdiensten (o.a brandweer en gemeentewerken) heeft de storm nergens tot moeilijkheden geleid, hoogstens tot wat ongemak.
Drachten: ruiten ingegooid
Afgelopen weekend werden bij een school van de christelijke scholengemeenschap 'Liudger' aan de Raai een 15-tal ruiten ingegooid. De ruiten zijn vermoedelijk ingegooid met bouten en moeren. De conciërge van de school, een man van 52 jaar uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 21.45 uur werd op de J.M. Houwenstraat een autobestuurder gecontroleerd. De man, een 50-jarige inwoner uit Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oosterwolde: autobrand
Zondag omstreeks 21.50 uur kwam er een melding binnen dat er een autobrand zou zijn op de Grietmanslaan. Een 76-jarige inwoner uit Oosterwolde wilde zijn auto, die in de garage stond naast zijn woning, starten. Ondanks meerdere pogingen lukte dit niet, waarop de man besloot de fiets te pakken. Een buurman ziet kort daarna rook uit de garage komen en waarschuwt de buurvrouw. De brandweer blust de autobrand. De voorzijde van de auto is uitgebrand en de garage liep rookschade op.

Leeuwarden: schietpartij
Zondag omstreeks 23.00 uur vond een schietpartij plaats in een woning aan de Tijnjedijk. De verdachte, een man van 48 jaar uit Leeuwarden, was de woning van zijn broer binnengedrongen en eiste geld. Om dit kracht bij te zetten, plaatste hij een wapen op het hoofd van zijn broer. Deze zag kans het wapen weg te duwen, waarna er een schot afging. Ook de vrouw des huizes werd bedreigd, doch deze kon ook ontkomen. De verdachte is hierop naar buiten gevlucht. Buiten kwam de verdachte de zoon van zijn broer tegen, die naast zijn ouders woont en op het lawaai was afgekomen. De verdachte schiet op de jongen, een 23-jarige Leeuwarder, en raakt deze in de hals. Het slachtoffer is overgebracht naar het MCL-Zuid en verkeert buiten levensgevaar. Na de schietpartij is de verdachte weggevlucht een rode bestelauto. Ondanks een zeer intensieve zoekactie is de verdachte nog niet aangehouden.
Oentsjerk: inbraak woning
Vannacht omstreeks 03.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Rengersweg. De zoon wordt omstreeks die tijd wakker van gestommel in het kantoortje en maakt zijn vader wakker. Gezamenlijk gaan ze naar beneden en zien dan dat het uitzetraam van het kantoor is opengebroken en dat men de inhoud van het kantoor overhoop heeft gehaald. Uit het kantoor mist de aangever een portefeuille met daarin het paspoort van hem en zijn vrouw en wat buitenlands geld, een bankpasje van de rabobank, een creditkaart en een rijbewijs. De eigenaar, een man van 49 jaar uit Oentsjerk heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie