Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Westervoort

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Westervoort


NIEUWSBERICHTEN

GEMEENTEHUIS GESLOTEN

In verband met Hemelvaartsdag is het gemeentehuis op donderdag 1 juni en op vrijdag 2 juni 2000 gesloten. De grijze containers worden in plaats van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni 2000 geleegd.

BEL & HERSTELLIJN

Met ingang van 5 juni 2000 is de gemeentelijke "BEL & HERSTELLIJN operationeel. Via dit telefoonnummer, 3179555, kunt u klachten melden met betrekking tot de openbare ruimte (bijvoorbeeld beschadigd straatwerk, defecte straatverlichting, overhangend groen, verstopte riolering maar ook zaken als zwerfvuil en hondenoverlast). De BEL & HERSTELLIJN is op werkdagen van 8.30 tot 9.30 uur bemensd.

SPREEKUUR HUURSUBSIDIE

Het is weer tijd om uw huursubsidieaanvraag in te dienen. U kunt bij de afdeling Sociale Zaken en Arbeidsvoorziening terecht bij de heer Van de Baan, voor hulp bij het invullen van het formulier op de volgende dagen/tijden:

* maandagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur;
* dinsdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur;
* donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
U dient hiervoor wel eerst een afspraak te maken bij de receptioniste van het gemeentehuis (026-31 79 911). Voor de aanvraag zijn de volgende gegevens nodig:

* kopie aanslagbiljet of aangiftebiljet belastingdienst 1999
* kopie jaaropgaaf werkgever/uitkeringsinstantie 1999
* vermogensgegevens op 1 januari 2000 (banktegoed, girotegoed, autogegevens, schulden).

Het huursubsidieformulier dient u zoveel mogelijk zelf in te vullen. U dient gebruik te maken van een zwart schrijvende pen.

ONBETROUWBARE GLAZENWASSERS
Op dit moment is het Zwols Glazenwassersbedrijf (bekend van de TROS Radar uitzendinding van 23 mei 2000) binnen Westervoort actief. Wij willen u er op attenderen dat dit bedrijf geen vergunning heeft voor het aanbieden van hun diensten en dit dus ook niet mag doen. Indien u benaderd wordt voor het lappen van ramen en u vooruit moet betalen voor een heel jaar, dan raden wij u aan hiervan geen gebruik te maken. U kunt hiervan een melding doen bij de politie (3114444) en/of bij de TROS Radarlijn (0800-1343).

Regiotaxi KAN in aantocht.
Vanaf 1 juni zal in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen Regiotaxi KAN gaan rijden. Dit systeem is een nieuwe aanvulling op het huidige openbaar vervoer. Wat maakt Regiotaxi KAN nu zo bijzonder? Het nieuwe ervan is dat u door dit vervoersysteem voor de deur wordt opgehaald en precies wordt afgezet op de plek waar u moet zijn. Bovendien wordt het door de overheid gesubsidieerd hetgeen betekent dat u tegen de aantrekkelijke prijs van 2,70 per zone kunt reizen. Daarnaast betaalt u per reis een opstapzone.

Regiotaxi KAN is voor iedereen bedoeld. Passagiers, jong of oud, valide of minder valide, voor gezellig naar de schouwburg of samen winkelen, het ziekenhuis of tandarts, ja ook naar uw favoriete eetcafé of om wat voor een reden u dan ook op stap gaat: Regiotaxi KAN brengt u er naar toe.

Iedereen die in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) woont of verblijft kan vanaf 1 juni aanstaande door een telefoontje naar 0900-73 44 682 (22 cpm) gebruikmaken van dit vervoer. U kunt zeven dagen per week, tussen 6.00 en 24.00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond zelfs tot 02.00 uur reizen. Bestellen van een rit kan zeven dagen per week, 24 uur per dag via het bovengenoemde telefoonnummer.

Regiotaxi KAN brengt reizigers maximaal vijf openbaar vervoer zones ver weg (circa 30 kilometer). En niet alleen binnen het KAN-gebied maar ook vanaf de randen. Dit zijn ook ritten van bijvoorbeeld Groesbeek naar Gennep en van Arnhem naar Wageningen of naar Apeldoorn.

Bij de ritten wordt op verzoek ook rekening gehouden met aansluittijden van de bus, de trolley en de trein.

U kunt alleen of in groepsverband reizen. Dus als u eens een keer met bijvoorbeeld een groep vrienden naar de schouwburg wil gaan dan kunt u van tevoren Regiotaxi KAN bestellen. Voor het reizen met meerdere passagiers geldt een kortingsregeling. Het is ook mogelijk dat de taxi iedereen van zijn of haar adres ophaalt. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van Regiotaxi KAN. Zo kunt u bijvoorbeeld ook, indien u iedere woensdag naar uw cursus moet gaan, in één keer voor de hele cursusperiode de ritten boeken. En hoeft u alleen maar te bellen als u een keertje niet kan.

Regiotaxi KAN, uitgevoerd door Novio Net BV, rijdt met taxis of taxibusjes die u kunt herkennen aan het Regiotaxi-KAN logo. In de taxibusjes kunt u dus in groepsverband reizen, maar ook als u met een kinderwagen op pad moet of indien u in een rolstoel zit. Dit moet dan wel van tevoren aangegeven worden.

Informatiebijeenkomsten

Kortom, het KAN heeft een makkelijk, goedkoop en comfortabel vervoersysteem erbij gekregen.

Voor vragen kunt u terecht op de informatiebijeenkomst die door het KAN georganiseerd wordt. Deze vindt plaats op:

Woensdag 24 mei in het gemeentehuis van Duiven (19.30 21.00 uur)

U bent hier van harte welkom om uw vragen te stellen. Bij het gemeentehuis zijn informatiefolders over de regio-taxi verkrijgbaar.

TAXATIES ONROERENDE ZAKEN

De gemeente Westervoort is onlangs begonnen met de herwaardering van alle onroerende zaken binnen de gemeente.

Dit is noodzakelijk omdat volgens de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) eenmaal per vier jaar alle onroerende zaken (woningen, bedrijven, garages, kantoren etc.) in de gemeente moeten worden getaxeerd.

Deze waarde zal gebruikt worden voor de heffing van verschillende belastingen die worden geheven door:

* de gemeente Westervoort (onroerende zaakbelastingen);
* het Waterschap Rijn en IJssel;

* de Rijksbelastingdienst (huurwaarde voor de inkomensbelasting, vermogensbelasting);

De waarde die wordt vastgesteld geldt voor het tijdvak dat loopt van 1 januari 2001 tot en met 31 december 2004. Voor dit tijdvak geldt als peildatum 1 januari 1999.

De taxatiewerkzaamheden zijn door de gemeente uitbesteed aan een hierin gespecialiseerd en onafhankelijk taxatiebureau Oranjewoud. Om de taxateurs de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten uitvoeren, wordt uw medewerking gevraagd. De medewerkers van Oranjewoud kunnen zich legitimeren met een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs.

Ook de kentekens van de autos zijn bij de gemeente bekend. Bij twijfel kunt u ons bellen.

Wij zouden u willen verzoeken om de taxateurs tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden de eventueel door hen gevraagde informatie te verstrekken. Het is namelijk in ieders belang dat een goede taxatie wordt verkregen en dat kan alleen indien de taxateurs hiervoor alle medewerking krijgen.

Voor meer informatie over de taxatieronde kunt u contact opnemen met bureau belastingen, telefoonnummer 3179410.

COLLECTEN

De komende periode worden in Westervoort de volgende collecten gehouden:

* 30 mei Pax Christi Kinderhulp voor de vakantie van de Poolse kinderen in Westervoort.

* 4 t/m 10 juni: Nationaal Epilepsie Fonds
* 11 t/m 17 juni: Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie
* 18 t/m 24 juni: Maag Lever Darm stichting
* 25 t/m 1 juli: Nederlandse Rode Kruis.

OUD IJZER ?

Bel het kringloopcentrum!

tel.: 3118470

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie