Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Westervoort

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Westervoort


NIEUWSBERICHTEN

GEMEENTEHUIS GESLOTEN

In verband met Hemelvaartsdag is het gemeentehuis op donderdag 1 juni en op vrijdag 2 juni 2000 gesloten. De grijze containers worden in plaats van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni 2000 geleegd.

BEL & HERSTELLIJN

Met ingang van 5 juni 2000 is de gemeentelijke "BEL & HERSTELLIJN operationeel. Via dit telefoonnummer, 3179555, kunt u klachten melden met betrekking tot de openbare ruimte (bijvoorbeeld beschadigd straatwerk, defecte straatverlichting, overhangend groen, verstopte riolering maar ook zaken als zwerfvuil en hondenoverlast). De BEL & HERSTELLIJN is op werkdagen van 8.30 tot 9.30 uur bemensd.

SPREEKUUR HUURSUBSIDIE

Het is weer tijd om uw huursubsidieaanvraag in te dienen. U kunt bij de afdeling Sociale Zaken en Arbeidsvoorziening terecht bij de heer Van de Baan, voor hulp bij het invullen van het formulier op de volgende dagen/tijden:

* maandagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur;
* dinsdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur;
* donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
U dient hiervoor wel eerst een afspraak te maken bij de receptioniste van het gemeentehuis (026-31 79 911). Voor de aanvraag zijn de volgende gegevens nodig:

* kopie aanslagbiljet of aangiftebiljet belastingdienst 1999
* kopie jaaropgaaf werkgever/uitkeringsinstantie 1999
* vermogensgegevens op 1 januari 2000 (banktegoed, girotegoed, autogegevens, schulden).

Het huursubsidieformulier dient u zoveel mogelijk zelf in te vullen. U dient gebruik te maken van een zwart schrijvende pen.

ONBETROUWBARE GLAZENWASSERS
Op dit moment is het Zwols Glazenwassersbedrijf (bekend van de TROS Radar uitzendinding van 23 mei 2000) binnen Westervoort actief. Wij willen u er op attenderen dat dit bedrijf geen vergunning heeft voor het aanbieden van hun diensten en dit dus ook niet mag doen. Indien u benaderd wordt voor het lappen van ramen en u vooruit moet betalen voor een heel jaar, dan raden wij u aan hiervan geen gebruik te maken. U kunt hiervan een melding doen bij de politie (3114444) en/of bij de TROS Radarlijn (0800-1343).

Regiotaxi KAN in aantocht.
Vanaf 1 juni zal in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen Regiotaxi KAN gaan rijden. Dit systeem is een nieuwe aanvulling op het huidige openbaar vervoer. Wat maakt Regiotaxi KAN nu zo bijzonder? Het nieuwe ervan is dat u door dit vervoersysteem voor de deur wordt opgehaald en precies wordt afgezet op de plek waar u moet zijn. Bovendien wordt het door de overheid gesubsidieerd hetgeen betekent dat u tegen de aantrekkelijke prijs van 2,70 per zone kunt reizen. Daarnaast betaalt u per reis een opstapzone.

Regiotaxi KAN is voor iedereen bedoeld. Passagiers, jong of oud, valide of minder valide, voor gezellig naar de schouwburg of samen winkelen, het ziekenhuis of tandarts, ja ook naar uw favoriete eetcafé of om wat voor een reden u dan ook op stap gaat: Regiotaxi KAN brengt u er naar toe.

Iedereen die in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) woont of verblijft kan vanaf 1 juni aanstaande door een telefoontje naar 0900-73 44 682 (22 cpm) gebruikmaken van dit vervoer. U kunt zeven dagen per week, tussen 6.00 en 24.00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond zelfs tot 02.00 uur reizen. Bestellen van een rit kan zeven dagen per week, 24 uur per dag via het bovengenoemde telefoonnummer.

Regiotaxi KAN brengt reizigers maximaal vijf openbaar vervoer zones ver weg (circa 30 kilometer). En niet alleen binnen het KAN-gebied maar ook vanaf de randen. Dit zijn ook ritten van bijvoorbeeld Groesbeek naar Gennep en van Arnhem naar Wageningen of naar Apeldoorn.

Bij de ritten wordt op verzoek ook rekening gehouden met aansluittijden van de bus, de trolley en de trein.

U kunt alleen of in groepsverband reizen. Dus als u eens een keer met bijvoorbeeld een groep vrienden naar de schouwburg wil gaan dan kunt u van tevoren Regiotaxi KAN bestellen. Voor het reizen met meerdere passagiers geldt een kortingsregeling. Het is ook mogelijk dat de taxi iedereen van zijn of haar adres ophaalt. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van Regiotaxi KAN. Zo kunt u bijvoorbeeld ook, indien u iedere woensdag naar uw cursus moet gaan, in één keer voor de hele cursusperiode de ritten boeken. En hoeft u alleen maar te bellen als u een keertje niet kan.

Regiotaxi KAN, uitgevoerd door Novio Net BV, rijdt met taxis of taxibusjes die u kunt herkennen aan het Regiotaxi-KAN logo. In de taxibusjes kunt u dus in groepsverband reizen, maar ook als u met een kinderwagen op pad moet of indien u in een rolstoel zit. Dit moet dan wel van tevoren aangegeven worden.

Informatiebijeenkomsten

Kortom, het KAN heeft een makkelijk, goedkoop en comfortabel vervoersysteem erbij gekregen.

Voor vragen kunt u terecht op de informatiebijeenkomst die door het KAN georganiseerd wordt. Deze vindt plaats op:

Woensdag 24 mei in het gemeentehuis van Duiven (19.30 21.00 uur)

U bent hier van harte welkom om uw vragen te stellen. Bij het gemeentehuis zijn informatiefolders over de regio-taxi verkrijgbaar.

TAXATIES ONROERENDE ZAKEN

De gemeente Westervoort is onlangs begonnen met de herwaardering van alle onroerende zaken binnen de gemeente.

Dit is noodzakelijk omdat volgens de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) eenmaal per vier jaar alle onroerende zaken (woningen, bedrijven, garages, kantoren etc.) in de gemeente moeten worden getaxeerd.

Deze waarde zal gebruikt worden voor de heffing van verschillende belastingen die worden geheven door:

* de gemeente Westervoort (onroerende zaakbelastingen);
* het Waterschap Rijn en IJssel;

* de Rijksbelastingdienst (huurwaarde voor de inkomensbelasting, vermogensbelasting);

De waarde die wordt vastgesteld geldt voor het tijdvak dat loopt van 1 januari 2001 tot en met 31 december 2004. Voor dit tijdvak geldt als peildatum 1 januari 1999.

De taxatiewerkzaamheden zijn door de gemeente uitbesteed aan een hierin gespecialiseerd en onafhankelijk taxatiebureau Oranjewoud. Om de taxateurs de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten uitvoeren, wordt uw medewerking gevraagd. De medewerkers van Oranjewoud kunnen zich legitimeren met een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs.

Ook de kentekens van de autos zijn bij de gemeente bekend. Bij twijfel kunt u ons bellen.

Wij zouden u willen verzoeken om de taxateurs tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden de eventueel door hen gevraagde informatie te verstrekken. Het is namelijk in ieders belang dat een goede taxatie wordt verkregen en dat kan alleen indien de taxateurs hiervoor alle medewerking krijgen.

Voor meer informatie over de taxatieronde kunt u contact opnemen met bureau belastingen, telefoonnummer 3179410.

COLLECTEN

De komende periode worden in Westervoort de volgende collecten gehouden:

* 30 mei Pax Christi Kinderhulp voor de vakantie van de Poolse kinderen in Westervoort.

* 4 t/m 10 juni: Nationaal Epilepsie Fonds
* 11 t/m 17 juni: Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie
* 18 t/m 24 juni: Maag Lever Darm stichting
* 25 t/m 1 juli: Nederlandse Rode Kruis.

OUD IJZER ?

Bel het kringloopcentrum!

tel.: 3118470

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...