Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS: start gezondheidsonderzoek Enschede

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Gezondheidsonderzoek Enschede

Maandag 29 mei 2000, persbericht nummer 49

Het gezondheidsonderzoek naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede begint op woensdag 31 mei. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport had dit onderzoek al eerder aangekondigd. Het onderzoek vindt plaats op vrijwillige basis en wordt uitgevoerd onder supervisie van het ministerie van VWS, in samenwerking met de GGD Twente.

Doel van het onderzoek is het krijgen van een beeld van de gezondheidstoestand van direct betrokkenen. Hiermee kunnen uit eventuele gezondheidsklachten in de toekomst de juiste conclusies worden getrokken. Burgers en hulpverleners kunnen zich op vrijwillige basis laten onderzoeken. Betrokkenen worden hiervan vandaag en morgen per brief op de hoogte gesteld. Er wordt bloed afgenomen en urine verzameld. Tevens worden vragen gesteld over de lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand.

Het onderzoek vindt plaats in een bedrijfskantine (vliegbasis Twente). Diegenen die zich willen laten onderzoeken worden met busjes vervoerd vanuit wijkcentrum Het Kompas in de IJstraat in Enschede. Naar verwachting zal iedereen uiterlijk zondag 4 juni aan de beurt geweest zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie