Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over Brochure Dutch Development Cooperation

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Brochure 50 years of Dutch Development Cooperation (290500)

Den Haag, 29 mei 2000

Schriftelijke vragen van het lid Van Ardenne van der Hoeven (CDA) aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking


1. Herinnert de Minister zich haar reclamecampagne voor de conferentie 50 jaar Ontwikkelingssamenwerking in De Balie op 2 oktober 1999?1

2. Herinnert de Minister zich dat zij tijdens de begrotingsbehandeling in december 1999 heeft erkend dat een dergelijke campagne met de zogenaamde wasmiddel Eveline-formule niet had gemoeten?2

3. Waarom heeft de Minister dan nu toch toestemming gegeven voor de brochure 50 years of Dutch Development Cooperation 3

4. Waarom zijn op de omslag van deze brochure voornamelijk fotos van de Minister-president en van Minister Herfkens (vijf maal) afgedrukt, terwijl het om 50 jaar ontwikkelingssamenwerking gaat en meerdere bewindslieden uit die periode, zoals de heren De Koning en Pronk, minstens zo representatief zijn?


5. Vindt uk het gepast om bij terugkijken op 50 jaar ontwikkelingssamenwerking vooral Nederlandse bewindslieden op de voorgrond te zetten en niet de mensen in het veld en hen die het direct aangaat in de ontwikkelingslanden?


6. Waarom is deze brochure uitsluitend in het Engels uitgegeven? Welke doelgroep wordt beoogd? Lag het niet meer voor de hand om deze brochure in ieder geval in het Nederlands uit te geven?

7. Wat waren de kosten van de eerdergenoemde reclamecampagne? Wat zijn de totale kosten van de uitgave van deze brochure? Hoeveel exemplaren zijn inmiddels gratis verspreid of zullen gratis verspreid worden? Klopt het dat de verzending van één exemplaar van deze brochure 14 gulden kost?


8. Kunt u ingaan op het belang van missie en zending voor de Derde Wereld in het licht van de titel van de brochure, waar sprake is van slechts 50 jaar Nederlandse hulp en charitas wordt afgedaan als kennelijk niet noodzakelijk.

1 Posteraankondiging 50 jaar ontwikkelingssamenwerking: geven en nemen 2 Handelingen 1999 2000, nr. 33, pag. 2536
3 50 years of Dutch Development Cooperation, from charity to necessity

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie