Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huldiging FC Groningen verloopt ordelijk

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 28-05-2000

Huldiging FC Groningen verloopt ordelijk

Ruim 10.000 mensen op Grote Markt

Zondag 28 mei 2000

De feestelijkheden op de Grote Markt in Groningen naar aanleiding van de promotie FC Groningen zijn ordelijk verlopen. Naar schatting woonden ruim 10.000 mensen de huldiging van de spelers bij. Na afloop van de feestelijkheden voerde de Mobiele Eenheid een korte charge uit. Vijf mensen zijn aangehouden.

Kort na het bekend worden van de resultaten van de wedstrijden van vanmiddag begaven veel mensen zich naar de Grote Markt. Na een huldigingceremonie van ruim een half uur liep de Grote Markt langzaam leeg. Kort voor 20.00 uur waren nog slechts enkele tientallen mensen aanwezig. Een groep van ongeveer 50 mensen is door de ME verspreid omdat vanuit de groep met bierflessen, bierblikjes en terrasstoelen naar de politie en begeleiders van FC Groningen werd gegooid. De politie hield daarbij vier mannen uit Groningen aan. Ze worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging. De verdachten, in de leeftijd van 16 tot 28 jaar, zijn naar het politiebureau gebracht, ingesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek en verhoor. Eerder op de avond werd, ook wegens openlijke geweldpleging, een 19-jarige man uit Groningen door de politie aangehouden. Ook hij is ingesloten voor verhoor. Voor zover bekend heeft niemand letsel opgelopen. In de Groningenhal aan de Sontweg in Groningen kwamen naar schatting 3500 FC Groningen fans bijeen om de wedstrijd via een groot scherm te volgen. Na afloop van de wedstrijd vertrokken nagenoeg alle bezoekers naar de Grote Markt. In de hal deden zich geen bijzonderheden voor.

Afdeling Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie