Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weigering toegang leidt tot schietpartij in café

Datum nieuwsfeit: 29-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Datum: 29/5/2000
Auteur: Rien van Kuik

Weigering toegang leidt tot schietpartij in café

Drie Bredase cafébezoekers zijn door de politie van het district Breda vannacht aangehouden voor poging tot doodslag op een Bredase nachtportier van een bar aan de Vismarktstraat. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte, maar die wist zich tijdig uit de voeten te maken. Een weigering om te worden toegelaten was voor de vier bezoekers kennelijk aanleiding een mes en een vuurwapen te trekken. De drie verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Rond 01.00 uur waren de vier barbezoekers aan de toegangsdeur van de Bredase nachtzaak gekomen. De dienstdoende portier herinnerde een van de mannen als een amokmaker die eerder voor problemen had gezorgd en besloot de vier mannen, die in elkaars gezelschap waren, de toegang te weigeren. Na enkele uitlatingen van ontevredenheid gingen de mannen weg. Ongeveer 30 minuten later kwam het viertal weer terug, belde aan en toen de deur van het nachtcafé werd geopend drongen de mannen binnen. Onmiddellijk ontstond er een fel gevecht waarbij door een van de vier verdachten een mes werd getrokken en daarmee de portier te lijf wilde gaan. Met een barkruk in de hand wist hij zijn belager op afstand te houden. Inmiddels was ook ander personeel van de zaak te hulp geschoten en probeerde de vechtersbazen tot bedaren te brengen. Plotseling trok een van de verdachten een vuistvuurwapen en richtte dit op de nachtportier. Vrijwel direct daarna viel een schot, maar miste gelukkig zijn doel en kwam uiteindelijk terecht in een muur. De zes aanwezige bezoekers van het café kwamen met de schrik vrij. Vrijwel direct na het schot gingen de verdachten er vandoor. Aan de hand van het signalement konden drie van de vier verdachte Bredanaars op de Gedempte haven door de politie worden aangehouden. Het betreft de: 22 jarige W.S., de 31 jarige C.S en de 33 jarige W.S. (laatste twee zijn broers). De vierde verdachte is bij de politie bekend, naar hem wordt gezocht. De politie onderzoekt de rol van elk van de verdachten. Woensdag zullen de verdachten worden voorgeleid aan de officier van justitie. Of onder de aangehouden verdachten ook de schutter zit kan de politie op dit moment in het belang van het onderzoek niet zeggen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie