Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motorsport: Christer lindholm enkele maanden uit roulatie

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
E-mail service t.a.v. sportredactie (afdeling motorsport), sponsors en relaties
29 mei 2000; Blessure Christer Lindholm en Mahé als vervangende rijder
CHRISTER LINDHOLM ENKELE MAANDEN UIT DE ROULATIE

ERIC MAHÉ NAAST ZEELENBERG IN DEECEE JEANS- SCHENKER BTL TEAM

De onfortuinlijke crash die de Zweedse WK Supersport coureur Christer Lindholm uit het DeeCee Jeans Schenker BTL team maakte in de eerste ronde van de WK-race in Monza vorig weekeinde, heeft ernstiger gevolgen dan aanvankelijk werd gedacht. Bij de eerste controle in het medisch centrum op het Italiaanse circuit dacht men aan een voorlopige oplossing, waarbij de meervoudig Pro Superbike kampioen met een ondersteunende brace aan de start zou kunnen verschijnen in de 5e WK-race van dit seizoen, aanstaande zondag (4 juni) in Hockenheim. Maar een tweede uitvoeriger controle in het ziekenhuis in het Zweedse Stockholm wees uit dat de 2 kruisbanden en de mediale kruisband van zijn rechter knie volledig waren uitgescheurd.

Aanstaande woensdag wordt Lindholm geopereerd in het ziekenhuis in zijn woonplaats om de gezondheid en beweeglijkheid van zijn knie in de toekomst te kunnen waarborgen. Direct na de operatie reist Christer Lindholm af naar Oostenrijk, waar hij onder directe behandeling en revalidatie komt van enkele kundige orthopedici en therapeuten, die in het ski-land enorm veel ervaring hebben met dergelijke lastige knieblessures. Met de speciale lasertherapieën en magneet therapieën zal Lindholm nog zeker twee maanden zoet zijn, waardoor hij zijn vizier gericht heeft om op de WK-race in Brands Hatch (8 augustus) zijn comeback te maken.

Als vervangende rijder heeft het management van het DeeCee Jeans – Schenker BTL team de ervaren Franse viertaktspecialist Eric Mahé aangetrokken. Mahé stond in zijn loopbaan diverse keren op het ereschavot in het WK Supersport en zal in Duitsland (4 juni Hockenheim), San Marino (Misano 18 juni) en Spanje (Valencia 25 juni) naast Wilco Zeelenberg de Yamaha R6 in het Nederlandse WK Supersport-team bemannen.

Voor info: DeeCee JEANS Racing Team, Martin van Genderen, Tel. 06-53483784

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie