Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Madurodam heeft nu ook het Rijksmuseum

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 30 MEI 2000

Madurodam heeft nu ook het Rijksmuseum

'Finishing touch' Amsterdamse wijk in miniatuur

Op dinsdag 30 mei om 14.00 uur krijgt Madurodam er een monumentaal bouwwerk bij: het Amsterdamse Rijksmuseum. Aanleiding hiertoe is het tweehonderd jarig bestaan van het museum als instituut. De feestelijke opening wordt bijgewoond door de heer R. de Leeuw, Hoofddirecteur van het Rijksmuseum, en mevrouw S. Atwal, burgemeester van Madurodam.

De voorloper van het museum bevond zich in Den Haag, in Paleis Huis ten Bosch. Sinds 1885 is het Rijksmuseum gehuisvest in het inmiddels wereldberoemde gebouw van architect P.J.H. Cuypers in Amsterdam.

Hoogstandje
Het is voor Madurodam een grote eer dit architectonische hoogstandje aan haar miniatuurstad te kunnen toevoegen. Het atelier van Madurodam is maandenlang bezig geweest met het boetseren van de vele beelden, muurplaten en ornamenten.

De tegelplateaus rondom het museum zijn via digitale technieken gefabriceerd, evenals de hekwerken, muurankers en lofranden over de daken. Het gebouw, dat gemaakt is van zo'n 100 platen cibatool van
120x60 cm., is voorzien van twee LCD beeldschermen die kunstwerken uit het echte museum tonen.

Prominente plaats
Het bouwwerk, dat op schaal toch al een oppervlakte beslaat van ruim
20 m², krijgt een prominente plaats in de miniatuurstad. Gebouwen als het Paleis op de Dam, Koninklijk Theater Carré, de Munttoren en de Nieuwe Kerk hadden al een plaats in Madurodam. Met de onthulling van de verkleinde uitgave van het Rijksmuseum zal de voltooiing van de Amsterdamse wijk een feit zijn.

Vertegenwoordigers van de media wordenuitgenodigd bij deze opening aanwezig te zijn. Het officiële programma begint om 14.30 uur. Het fotomoment is rond 14.45 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madurodam, Marianne de Nooijer (070 - 355 39 00) of het Rijksmuseum Amsterdam, afd. Pers & Publiciteit, Frans van der Avert (tel. 020 - 674 71 71).

Madurodam is het gehele jaar geopend, september t/m februari 09.00 -
18.00 uur, maart t/m juni 09.00 - 20.00 uur, juli en augustus 09.00 -
23.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie