Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toeristische ondernemers bijeen op zuidlaardermeer.net

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 30 mei 2000 Persbericht nr.95

www.zuidlaardermeer.net

Vanaf 24 mei 2000 kan er ook digitaal gesurft worden op het Zuidlaardermeer. Twintig toeristische ondernemers, waaronder twee lokale VVV's, hebben zich verenigd in een digitaal netwerk. Hun website zal gaan functioneren als 'startpagina' voor het gebied. De ondernemers zijn actief in het gebied dat bestreken wordt door de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en (een deel van)Tynaarlo.

Cursussen

De deelnemers hebben cursussen gevolgd in het gebruik van de nodige computerprogramma's en applicaties. Zo leerden ze zelf pagina's op het internet te maken. Daarnaast kregen ze individuele begeleiding. Zowel de gezamenlijke beginpagina als de individuele homepages werden tijdens de lessen door de deelnemers zelf 'gebouwd'.

Site

Op de beginpagina staan algemene informatie over het gebied en de gezamenlijke activiteiten, zoals een evenementenagenda en arrangementen. De individuele homepages kunnen vanuit de 'startpagina' bezocht worden.

Kaart voor vakantie en vrije tijd 'Zuidlaardermeerregio'

Waar ligt het Zuidlaardermeer? Op welke wijze komen toeristen, maar ook dagjesmensen, op het spoor van de vele activiteiten en mogelijkheden in het Zuidlaardermeergebied? Als antwoord op deze vragen ontwikkelden de partijen uit het Toeristisch Ontwikkelings Platform Zuidlaardermeergebied (TOPZ), samen met de toeristische ondernemers in het gebied, een nieuw produkt: de kaart voor vakantie en vrije tijd voor het Zuidlaardermeer en omgeving. Deze kaart is vanaf 24 mei verkrijgbaar bij de VVV's en bij verschillende ondernemers in het gebied.

Grenzeloze samenwerking in TOP Zuidlaardermeergebied

Het TOPZ bestaat - nog niet zo lang - uit de volgende organisaties: provincie Groningen, Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme, de VVV's van Zuidlaren, Haren en Hoogezand-Sappemeer, het Consulentschap Natuur- en Milieueducatie, Stichting Het Groninger Landschap, de NLTO en de Ondernemersvereniging Zuidlaardermeer. De kaart is het eerste concrete produkt van het TOPZ. Andere activiteiten die tot doel hebben het Zuidlaardermeergebied te promoten zijn in ontwikkeling.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marike Ensing, afdeling Bestuurscontacten provincie Groningen, tel.nr. 050 3164075.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie