Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan verstevigt positie in Zuid-Amerika

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Nissan verstevigt positie in Zuid-Amerika

30-5-00 9:30:00.

Nissan Motor Co., Ltd heeft vandaag haar lange-termijn-strategie voor de Mercosur openbaar gemaakt. Nissan verwacht binnen nu en 2010, met de steun van Renault, minimaal 150.000 auto´s te kunnen verkopen. Hiermee biedt het Nissan Revival Plan de eerste concrete mogelijkheid tot aanzienlijke groeikansen van Nissan. Nissan zal tussen nu en 2005 300 miljoen dollar investeren in de fabricage van vijf producten in de Mercosur (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay). Renault en Nissan zullen binnen de Mercosur op verschillende vlakken gaan samenwerken, waaronder de productie, de aan- en verkoop en de tertiaire diensten. Met de beoogde ontwikkeling van de activiteiten van Nissan in de Mercosur streeft de Alliantie Renault-Nissan naar een marktaandeel van 15% in 2010. De nieuwe pick-up Frontier zal de eerste auto van Nissan zijn die in de Mercosur wordt gelanceerd. De productie van deze pick-up staat gepland voor het eerste trimester van 2002 en zal plaatsvinden in de Braziliaanse fabrieken van Renault.

Nissan hoopt op deze manier een rendabele en duurzame groei te creëren en daarmee haar aandeel op de veelbelovende Mercosur-markt aanzienlijk te vergroten. De verwachting is dat de huidige afzetmarkt van 1,7 miljoen autos zal stijgen naar 3 miljoen autos in 2010. Door te profiteren van de sterke positie van Renault op deze markt kan Nissan haar investeringen beperken en de nadruk leggen op de lokale ontwikkeling van haar productengamma.

De eerste stap binnen deze strategie is de productie van de nieuwe Frontier. Nissan hoopt een productievolume te bereiken van 20.000 per jaar. De auto zal worden gebaseerd op het 2001-model, dat deze zomer in de Verenigde Staten op de markt wordt gebracht. Nissan hoopt met dit model haar verkoopcijfers binnen de Mercosur aanzienlijk te verbeteren. Momenteel verkoopt Nissan er 4.000 auto´s per jaar. Nissan zal in eerste instantie 90 miljoen dollar in dit project investeren. Renault en Nissan zullen 90% van hun leveranciers delen en hun lokale aandeel zou in 2002 gestegen moeten zijn naar 64%.

Eén jaar na de start van de productie van de Frontier in de fabriek van Renault te Curitiba (Parana), Brazilië, overweegt Nissan de productie van een tweede model, wederom in de fabrieken van Renault. Het zal waarschijnlijk gaan om de Nissan Xterra, een SUV die in Noord-Amerika al in de prijzen viel (gebouwd in Smyrne, Tennessee) en die het uitstekend doet in de Verenigde Staten. Ook wordt gewerkt aan de productie van drie andere autos (personenauto´s of SUV´s). Voor deze nieuwe producten wordt tussen nu en 2005 210 miljoen dollar extra geïnvesteerd. De industriële samenwerking tussen Renault en Nissan zal worden uitgebreid met een samenwerking op commercieel vlak en op het gebied van de tertiaire diensten.

Nissan zal in Brazilië haar eigen dealernetwerk ontwikkelen dat zal worden samengesteld uit een selectie van Renault-dealers. Nissan zal het aantal verkooppunten uitbreiden tot 120 in 2003. In Argentinië zal het huidige Nissan dealernetwerk worden uitgebreid met een selectie van Renault-dealers. De ondersteunende afdelingen (back-office), zoals de klantenservices, de logistiek en de administratie, zullen worden samengevoegd. Daarbij maakt men gebruik van de infrastructuur van Renault, zodat de kosten minimaal kunnen blijven en de productie en de efficiëntie van de gezamenlijke activiteiten van beide ondernemingen verhoogd kunnen worden.

Nissan zal in 2000 een filiaal in Brazilië openen. Dit is de eerste industriële investering die vereist is voor de productie van de nieuwe Frontier. Vervolgens zal dit filiaal vanaf 2002 autos van het merk Nissan importeren, in Brazilië verkopen en de plaatselijk geproduceerde autos exporteren naar de buurlanden.

Met de introductie van de Frontier en de daarna volgende nieuwe modellen in de Mercosur zou Nissan jaarlijks minstens 150.000 auto´s in de regio moeten verkopen, oftewel in 2010 over een marktaandeel van minimaal 4% moeten beschikken.

Voor Nissan is dit project de eerste duidelijke commerciële uitbreiding sinds de aankondiging van het Nissan Revival Plan in oktober vorig jaar. Het Nissan Revival Plan staat nu op de rails en het is tijd om te gaan groeien. Ik ben blij dat ik u vandaag kan meedelen dat wij, dankzij dit Nissan Revival Plan en dankzij de samenwerking met Renault, nu in staat zijn onze activiteiten binnen de Mercosur uit te breiden verklaarde Carlos Ghosn, algemeen directeur van Nissan.

Sinds 1995 is Renault actief op de Mercosur-markt met een ambitieuze strategie die een rendabele groei beoogt. Vanuit Argentinië, waar Renault al zeer lang actief was, is de constructeur een offensief begonnen in Brazilië, de grootste markt van het continent. Tussen 1996 en 2001 zal Renault in totaal een bedrag van 1,5 miljard dollar hebben geïnvesteerd ter ondersteuning van het beleid, waardoor het bedrijf tussen nu en 2005 320.000 autos per jaar zou moeten kunnen verkopen.

Renault heeft zich op de Mercosur-markt kunnen ontwikkelen dankzij een uitgebreid industrieel apparaat dat binnenkort bestaat uit vier montagefabrieken en twee fabrieken voor de productie van mechanische onderdelen.

In Brazilië bestaat het ultramoderne industriële complex van Sao Jose dos Pinhais, Curitiba (Parana), uit een montagefabriek voor personenauto´s (capaciteit: 120.000 autos per jaar) en een fabriek voor mechanische onderdelen (capaciteit: 280.000 motoren per jaar). Een andere montagefabriek zal in 2001 in gebruik genomen worden. Deze zal in eerste instantie bedrijfsauto´s, zoals de Renault Master en de Nissan Frontier, gaan produceren (capaciteit: 50.000 autos per jaar).

In Argentinië worden in de fabriek van Cordoba, die onlangs gemoderniseerd werd, personenauto´s en bedrijfswagens geassembleerd (capaciteit 130.000 eenheden per jaar). Renault beschikt ook nog over een montagefabriek in Uruguay en een fabriek voor de productie van mechanische onderdelen (versnellingsbakken) in Chili.

Ondanks een markt die geteisterd wordt door de economische crisis in de Mercosur, heeft Renault haar marktaandeel in 1999 op 6,3 % weten te brengen met een verkoop van bijna 110.000 auto´s. Renault heeft haar leiderspositie in Argentinië geconsolideerd (19,2% van de markt) en in een jaar tijd haar marktaandeel verdubbeld in Brazilië. In 1999 verkocht Renault in Brazilië 32.500 auto´s, hetgeen overeenkomt met een marktaandeel van 2,7%. Renault is nu het vijfde merk binnen de Mercosur. Het Renault-netwerk bestaat uit 75 filialen en dealers in Argentinië en uit meer dan 100 dealers in Brazilië.

Door de komst van Nissan op de Mercosur-markt met de steun van de industriële en commerciële organisatie van Renault zullen er direct 600 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan en indirect 3.000 banen worden gecreëerd.

Pierre-Alain de Smedt, algemeen adjunct-directeur van Renault verklaarde: De Mercosur is een sleutelmarkt voor de toekomst. Renault zal Nissan de noodzakelijke industriële en commerciële ondersteuning bieden zodat deze zich kan ontwikkelen op de Mercosur-markt tegen zo laag mogelijke kosten. Daarmee kan de samenwerking tussen Renault en Nissan ten volle profiteren van de algemene groei die verwacht wordt in deze regio.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...