Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eramusspeld voor Bert Bolomey

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Eramusspeld voor Bert Bolomey

Wethouder Herman van den Muijsenberg (onder meer Sport en recreatie) heeft gisteravond een Erasmusspeld uitgereikt aan de heer Bert Bolomey. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor het natuurzwembad 't Zwarte Plasje in Hillegersberg-Schiebroek. De uitreiking vond plaats tijdens een algemene ledenvergadering van de Sportvereniging Hillegersberg waar de heer Bolomey na 22 jaar afscheid nam als voorzitter.

De natuurzwembad 't Zwarte Plasje bestaat al sinds 1907 en is volledig in beheer van de Sportvereniging Hillegersberg. De heer Bolomey werd voorzitter in een periode dat het voortbestaan van het 't Zwarte Plasje' door tegenvallende bezoekersaantallen in gevaar liep. Na zijn aantreden reorganiseerde dhr. Bolomey de vereniging zodat na 22 jaar hij afscheid neemt van een bloeiende organisatie die zonder jaarlijkse subsidie het zwembad exploiteert. Daarbij werd ruim fl. 1.000.000,- in die periode in het renoveren van het zwembad geïnvesteerd. Ruim 20.000 mensen bezoeken jaarlijks 't Zwarte Plasje.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie