Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw ICT beleids- en actieprogramma HIVOS

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

Nieuw ICT beleids- en actieprogramma

Drukbezochte presentatie ICT beleids- en actieprogramma

Internet is het snelst groeiende communicatiemedium ooit. De impact van de informatierevolutie is vergelijkbaar met die van de industriële revolutie. Door deze informatierevolutie dreigt er een wereldwijde digitale tweedeling bovenop de al bestaande arm-rijk kloof. Voor veel maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden is het cruciaal dat zij zich toegang verschaffen tot internet en andere ICT-toepassingen. Internet biedt tal van nieuwe mogelijkheden op gebieden als onderwijs en gezondheidszorg, maar ook op issues als mensenrechten, democratisering, milieu, maatschappijopbouw en vrije toegang tot informatie.
Hivos, dat reeds samenwerkt met ruim 750 lokale maatschappelijke organisaties in 30 landen, heeft daartoe een speciaal beleids- en actieprogramma ontwikkeld, "access for all; equal opportunities in cyberspace". Jaarlijks zal Hivos ca. 5% van zijn financieringsmogelijkheden gaan aanwenden voor toegang tot internet in ontwikkelingslanden, training en opleiding, uitbreiding van Zuidelijke "content" op internet, uitbreiding van Zuidelijke "webportals", e-commerce toepassingen en campagnes voor "cyberrights".

Meer informatie: (hivos.com@hivos.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie