Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams Argo over schulden ouders: advocaat laatste middel

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


-

30 mei 2000

Schulden ouders: inschakelen advocaat is allerlaatste middel

Persbericht

Het Gemeenschapsonderwijs wenst te beklemtonen dat een advocaat inschakelen om ouders te verplichten hun schulden te betalen, slechts het allerlaatste middel kan zijn.

Het Gemeenschapsonderwijs onderschrijft voluit de stelling dat het onderwijs zoveel mogelijk gratis moet zijn. De school moet de extrakosten die ten laste vallen van de ouders, zoveel mogelijk inperken. Alleen op die manier kan ieder kind aan alle schoolse activiteiten deelnemen

Door een hechte samenwerking tussen school en ouders te bevorderen kan men voorkomen dat schulden zich opstapelen. Ouderverenigingen en vriendenkringen springen ook geregeld bij om ieder kind de kans te geven om aan activiteiten deel te nemen.

Daarnaast zoeken scholen technieken om ouders schulden te besparen. Zo heeft bijvoorbeeld een school een spaarplan uitgetekend. Elke leerling spaart 20 frank per week. Hiermee worden didactische activiteiten, zoals onder meer toneel, tentoonstellingen, enzbetaald.

Mochten ouders toch betalingsproblemen hebben dan raadt men de scholen aan deze vooreerst met de ouders zelf te bespreken en samen naar een oplossing te zoeken. Als blijkt dat zich een dieperliggende problematiek voordoet, kan de school samen met de PMS (CLB)-centra en de ouders naar een oplossing zoeken. Zo kan men bij voorbeeld een afbetalingsschema afspreken, al dan niet in samenwerking met het OCMW.

Mochten ouders na al die mogelijkheden en pogingen toch niet willen meewerken, dan eerst kan de school juridische stappen overwegen. Dit mag echter maar gebeuren, indien alle andere pogingen geen resultaat hebben opgeleverd.

Wenst u meer informatie, neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.Opmerkingen of bedenkingen? Mail ze naar (info@gemeenschapsonderwijs.be)

Laatste wijziging: 29-05-2000reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie