Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA over uitspraken ambassadeur Van Walsum

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen30.005 vragenformulier 30 mei 2000


2990011670

Vragen van het lid Verhagen (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over uitspraken ambassadeur Van Walsum. (Ingezonden 30 mei 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van de opvatting van ambassadeur van Walsum 1) dat Nederland hetzelfde had kunnen doen als de Britten in Sierra Leone indien Nederland mariniers had gestuurd en een fregat voor de kust van Sierra Leone had gelegd?


2

Heeft u kennisgenomen van de uitspraak van ambassadeur van Walsum «Ik wil vroeg of laat erg graag weer eens een Nederlands gezicht in Afrika», waarbij hij doelde op Nederlandse deelname aan VN-vredesmissies?


3

Wat vindt u van het feit dat de heer van Walsem via de media wereldkundig heeft gemaakt dat hij u een voorstel heeft gedaan dat u niet hebt ingewilligd?


4

Zijn de publiek gedane uitspraken van de heer van Walsum in overeenstemming met het door u voorgestane beleid? Zo neen, bent u voornemens de ambassadeur hierop aan te spreken?

Radio 1 journaal, 23 mei jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie