Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO bij SNS/Reaal: 'Een uitstekend akkoord'

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

CAO bij SNS/Reaal
"Een uitstekend akkoord"

"Een uitstekend akkoord, waarmee we goed voor de dag kunnen komen". Bestuurder Siefko Weert van de Dienstenbond CNV is duidelijk in zijn sas met het vanmiddag bereikte principe-akkoord voor de CAO bij SNS/Reaal.

Niet alleen vanwege de loonsverhoging van 3,8 procent per 1 juni van dit jaar, maar ook omdat SNS/Reaal de premie voor het WAO-gat voor eigen rekening neemt. "En dat scheelt de werknemers toch 0,96 procent van het salaris", zegt Weert. Heel belangrijk in zijn ogen is ook de komst van een optieregeling, waar medewerkers gebruik van kunnen maken.
Ook op andere terreinen zijn goede afspraken gemaakt. Zo komt er per 1 januari 2001 een keuzesysteem. Medewerkers kunnen dan sparen voor een langdurig verlof. Zij kunnen hiervoor bronnen als meerwerkvergoeding, dertiende maand, ploegentoeslag en beoordelingstoeslag inzetten. "SNS/Reaal heeft het goed begrepen. Met deze CAO kunnen ze uitstekend concurreren op arbeidsvoorwaarden", stelt Weert. Hij doelt op het feit dat de vijf grote banken in ons land, waaronder SNS/Reaal, vorig jaar uit de Bank-CAO stapten. Zij wilden eigen CAO's, die beter pasten bij hun eigen situatie. SNS/Reaal is, na Rabobank en Fortisbank, de derde bank die met een eigen CAO komt. De CAO loopt van 1 juni dit jaar tot 1 juni 2001. SNS/Reaal telt zo'n zesduizend medewerkers.
Eindhoven, 30 mei 2000



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dienstenbond CNV-bestuurder voor de CAO SNS/Reaal, Siefko Weert, tel.kantoor: 040 - 211 66 74, tel.mobiel: 06 - 2047 1893 of met Bert Jansen, voorlichter, tel. kantoor: 023 - 5651 052, tel.mobiel: 06 - 2000 5272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie