Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra plaatsen nachtopvang in Breda

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


EXTRA PLAATSEN NACHTOPVANG IN BREDA

Het college van burgemeester en wethouders van Breda stelt de gemeenteraad voor om de subsidie voor de Stichting t IJ voor
2000 met ¦ 200.000,- te verhogen. De stichting kan daardoor de nachtopvang voor dak- en thuislozen professioneel versterken en het aantal plaatsen uitbreiden van 12 naar 18. Redenen voor de uitbreiding zijn dat er herhaaldelijk meer dan 5 personen aan de voordeur geweigerd moesten worden en dat instellingen ook van buiten Breda regelmatig een beroep op nachtopvang deden. Ook de komst van een bijstandsuitkering voor zwervers maakte dat dak- en thuislozen langer in Breda blijven en vaker gebruik maken van de voorzieningen van Stichting t IJ.
Stichting t IJ is een passantenverblijf voor dak- en thuislozen met 12 plaatsen voor opvang in de vorm van bad, bed en brood. De doelgroep heeft problemen op het gebied van verslaving (alcohol en/of drugs), schulden, psychiatrie, psychosociaal of een combinatie ervan. De problemen zijn te zwaar voor de enkele medewerker die tot september 1999 s nachts de opvang verzorgde. Daarom is eind vorig jaar al geld beschikbaar gesteld om een extra professionele kracht in te zetten. De inzet van een professionele kracht had tot gevolg dat de groep passanten op verantwoorde wijze kan worden opgevangen en dat agressie en escalatie worden voorkomen.

Breda, 30 mei 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie