Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noord-Holland draagt bij aan nieuw recreatiegebied

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, maandag 30 mei 2000

College draagt bij aan inrichting nieuw recreatiegebied

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn in principe van plan de komende jaren een bedrag van ƒ 2.475.000,-. te reserveren voor de inrichting van het Groengebied Purmerland. Het ontwerp van dit nieuwe recreatiegebied dat aan de zuidwestkant van Purmerend komt, tussen de in aanbouw zijnde nieuwe wijk Weidevenne (ruim 6.000 woningen) en het dorp Purmerland, kan de goedkeuring van het college wegdragen . De statenleden van de commissie OOPO (Openluchtrecreatie Onderwijs Personeel en Onderzoek) vergaderen vanavond (dinsdag 30 mei) over dit voorstel van gedeputeerde staten. Zijn zij het ermee eens dan gaat er een brief naar Landschap Waterland dat is aangewezen als trekker van dit project. In die brief komt te staan onder welke voorwaarden het college het geld beschikbaar stelt. In het kort komt het erop neer dat Landschap Waterland met concrete projecten voor dit gebied moet komen en dat het beheer en onderhoud ervan door de regio zelf goed is geregeld.

Het Groengebied Purmerland komt als regionaal groenproject in aanmerking voor cofinanciering van het Rijk. Dat betekent dat het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij tot 50% in de kosten bijdraagt, of te wel ƒ 6,6 miljoen. De gemeente Purmerend heeft 25 ha grond aangekocht voor dit gebied en ook ƒ 1.875.000,- toegezegd voor de inrichting ervan. Met het geld van de provincie is het kostenplaatje van ƒ 13,2 miljoen voor de inrichting rond.

Als alles doorgaat kunnen de toekomstige duizenden nieuwe bewoners van Weidevenne straks vlak bij huis hun vrije tijd wandelend, fietsend, kano-end, skeelerend enz doorbrengen. In het gebied worden bossen, waterlopen en ruige natuurelementen aangebracht. De gedeputeerde Openluchtrecreatie, Aranka Goijert heeft als voorzitter van Landschap Waterland onlangs in het gemeentehuis in Purmerend een gebruikersconsult georganiseerd waarop bewoners konden aangeven welke recreatieve voorzieningen hun voorkeur hebben.

Hiermee wordt rekening gehouden bij de verdere inrichting van het
200 ha grootte gebied. Het concept- ontwerpplan sluit aan bij het karakter van het Waterlandse landschap en zorgt voor een groene schakel naar het recreatiegebied Het Twiske.


* Inlichtingen voor de pers: Marjan Hoenson-Morselt, bureau Communicatie, tel. (023) 514 41 18 Inlichtingen voor anderen: de heer P.Boon, afdeling Water en Groen, tel. (023) 514 45 82

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie