Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag RSA geeft blik op samenwerking in praktijk

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, maandag 30 mei 2000

Jaarverslag RSA geeft blik op samenwerking in de praktijk

Het jaarverslag 1999 van de Regionale Samenwerking Amsterdam geeft beknopt informatie over de projecten uit het werkprogramma van het samenwerkingsverband dat sinds 1997 bestaat in het noordelijk deel van de Randstad.
De voorzitters van de Coördinatiecommissie, Amsterdams burgemeester Patijn en Noord-Hollands commissaris Van Kemenade, schrijven in hun aanbiedingsbrief er bewust voor te hebben gekozen niet alleen verslag te doen van de inhoudelijke voortgang van projecten en programma's maar ook zicht te willen bieden op het proces van samenwerking. Zo wordt een beeld geboden van de samenwerking in de praktijk en wordt antwoord gegeven op de vraag waarom de samenwerking van belang is voor de Amsterdamse regio en waardoor die resultaten oplevert.
De toekomstige bestuurlijke samenwerking, in het zicht van het aflopen van de Kaderwet in 2003, is een belangrijk gespreksonderwerp geweest in 1999; de discussie wordt momenteel nog in alle intensiteit gevoerd, vooruitlopend op de nationale beslissing over de toekomst van het kaderwetgebied Amsterdam na
2002.
In het verslag wordt o.m. aandacht besteed aan de activiteiten van het project Hou de Noordelijke Randstad bereikbaar, de luchtvaartontwikkeling, de plannen voor de havens in het Noordzeekanaalgebied, de regionale groenstructuur, de ontwikkelingen rond de N 201 (Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn) arbeidsmarktproject en regionaal-economische
ontwikkelingsstrategie.


* Inlichtingen: Els Teske, tel. (023) 514 42 06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie