Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste studenten University College Utrecht krijgen diploma

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


26 mei 2000
Van der Ploeg opent University College officieel

Eerste studenten University College Utrecht ontvangen diploma's

De eerste 17 studenten van het University College Utrecht zullen op dinsdag 30 mei a.s. hun diploma ontvangen. Staatssecretaris van cultuur Rick van der Ploeg zal op deze bijeenkomst University College Utrecht officieel openen en tevens de eerste diploma's uitreiken. De studenten die nu afstuderen zijn twee jaar geleden na het behalen van een propedeuse, ingestroomd in het tweede jaar van het college. Vijf studenten zullen hun Bachelor of Arts (BA) ontvangen; de overigen ontvangen hun bachelor of Science (BSc) diploma.

University College Utrecht is september 1998 van start gegaan. Momenteel studeren er 320 studenten aan het college. Het biedt kleinschalig, intensief, Engelstalig onderwijs aan studenten met een internationale ambitie. Het is het eerste, internationale, residentiële college in Nederland dat een driejarige bacheloropleiding aanbiedt. Daarmee loopt University College vooruit op de Bolognaverklaring die de Europese onderwijsministers vorig jaar hebben ondertekend om te komen tot een transparant hoger onderwijssysteem in Europa. Zo zouden alle hoger onderwijsinstellingen op termijn bachelors- en mastersopleidingen moeten aanbieden.

De officiële opening van University College en de diploma-uitreiking beginnen om 16.00 uur in de Domkerk in Utrecht. De deuren sluiten om
15.45 uur. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden bij :

Voorlichter Laurien Timmermans

(030) 253 7567 / 06 22674172


Laatst gewijzigd: 29 mei, 2000
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie