Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienstregeling stadsvervoer 2000/2001 in Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente GroningenDienstregeling stadsvervoer 2000/2001
30 mei 2000
Burgemeester en wethouders hebben de dienstregeling van ARRIVA Groningen vastgesteld. De nieuwe dienstregeling van het stadsvervoer in Groningen is ingegaan op zondag 28 mei 2000 j.l. Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen. Ze staan hieronder. Tegen de dienstregeling kunt u overigens nog in beroep gaan tot 9 juli a.s.
Belangrijkste wijzigingen (t.o.v. dienstregeling van 9 januari jl.):
* De route van lijn 1 is vanaf het Molukkenplantsoen weer doorgetrokken naar Station Noord via de Asingastraat en de Eikenlaan.

* Bij het Martini Ziekenhuis (Van Ketwich) rijden alle ritten van lijn 2 weer door als lijn 5 en alle ritten van lijn 5 weer door als lijn 2. De verbinding tussen de Wijert en Coendersborg of de Oosterpoortwijk (en omgekeerd) is hersteld.
* De route van lijn 7 is hersteld: Hoofdstation-hoofdingang AZG-Oosterparkwijk-Korrewegwijk- Station
Noord-Selwerd-Paddepoel-Vinkhuizen v.v. Lijn 7 rijdt op maandag tot en met zaterdag tot 21.20 uur.

* De aankomst van alle eerste ritten van 6.56 uur op maandag tot en met zaterdag is vervroegd naar 6.53 uur om een betere aansluiting te geven op de trein van 6.57 richting Zwolle.
* Lijn 2 vervalt tussen het Hoofdstation-Grote Markt-Station Noord.
* Lijn 161 (Bedum-Groningen) rijdt in de ochtend- en middagspits voortaan via Ulgersmaborg; 's ochtends twee ritten vanaf Kardinge via Ulgersmaborg en het Damsterdiep naar het Hoofdstation; 's middags vijf ritten terug vanaf het Hoofdstation naar Kardinge.
* Lijn 52 (Hoofdstation-Eelde) rijdt via de Van Swietenlaan; deze lijn rijdt vanaf het Hoofdstation via Grote Markt en de Bedumerweg naar Bedum; er is een rechtstreekse verbinding tussen de Korrewegwijk/De Hoogte en de Ebbingestraat en omgeving met het Martini Ziekenhuis (Van Swieten).

* De lijnen 57 en 58 gaan op andere tijden rijden; samen met lijn 52 bieden de streekbussen op het traject Hoofdstation-de Wijert een groot deel van de dag een kwartierdienst en 's avonds een half-uursdienst.

Stadstaxi
Op een aantal stadslijnen die Coendersborg, de Oosterpoortwijk, De Wijert, Laanhuizen, Hoogkerk, De Held, Oranjewijk, Oosterparkwijk en Paddepoel-Zuid bedienen, worden sinds 9 januari jl. op rustige tijden (s avonds na 21.30 uur, zaterdagochtend tot 9.30 uur en op zondagochtend tot 12.30 uur) zogenaamde Stadstaxis ingezet. Vanuit de wijken moet de Stadstaxi telefonisch worden gereserveerd (tel. (050) 366 66 77). De vooraanmeldtijd is teruggebracht tot een half uur. De Stadstaxi vertrekt op vaste tijden (ieder half uur) vanaf het Hoofdstation. Daarvoor hoeft niet gereserveerd te worden. Bij het Hoofdstation sluiten de Stadstaxis en de stadsbussen op elkaar aan.
Vragen en informatie
Voor vragen en informatie over de nieuwe dienstregeling kunt u contact opnemen met ARRIVA klantenservice: (0900) 202 202 2 (22 ct/min.), op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur, of (klantenservice@arriva.nl). Voor informatie over vertrektijden, kaartsoorten, tarieven en reisadviezen met alle vormen van vervoer in heel Nederland (bus, trein, tram, metro) kunt u bellen met het informatienummer van OV Reisinformatie: (0900) 92 92 (75 ct/min.). Ook kunt u voor nieuws, informatie over diensten en tarieven en actuele informatie over de dienstregeling (bijv. omleidingen) de internetsite van ARRIVA raadplegen: www.arriva.nl.
Het nieuwe busboekje is vanaf heden voor 3,50 te koop bij:
* de buschauffeurs

* de Reisshop (busstation Stationsweg)

* alle postkantoren

* de bekende voorverkoopadressen.

Beroepsmogelijkheden
De Wet Personenvervoer schrijft voor dat de gemeente de dienstregeling ter inzage legt, zodat u de gelegenheid heeft tegen de dienstregeling beroep aan te tekenen. De dienstregeling ligt op de volgende adressen ter inzage:

* Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC), Kreupelstraat 1
* Infobalie Dienst RO/EZ, Gedempte Zuiderdiep 98
* Wijkservicecentrum Hoogkerk, Hoendiep 98
* Wijkservicecentrum Het Dok Lewenborg, Kajuit 4
Tegen deze dienstregeling kunt u tot uiterlijk 9 juli 2000 in beroep gaan bij de gemeenteraad van Groningen, postbus 20.001, 9700 PB Groningen.Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 31 mei 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie