Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag Binnenlandse Veiligheidsdienst 1999

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Jaarverslag Binnenlandse Veiligheidsdienst 1999

Een publicatie bij het onderwerp Binnenlandse Veiligheidsdienst
30 mei 2000
Door invloeden vanuit verschillende landen uit het Midden Oosten en door radicale politiek-islamitische stromingen wordt de integratie van allochtonen in Nederland bemoeilijkt. Dit is een van de constateringen die de BVD doet in het jaarverslag 1999. Hierin staat beschreven op welke gebieden de BVD in het afgelopen jaar actief is geweest. Alleen de gegevens die betrekking hebben op operationele aangelegenheden worden niet vermeld; deze informatie wordt uitsluitend aan de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten verstrekt.
De taken van de BVD ten behoeve van beveiligingsbevordering zijn uitgebreid (onder andere de beveiliging van EK2000 en internationale gerechtshoven). Door een groter aantal vertrouwensfuncties bij de politie moet de BVD bovendien meer veiligheidsonderzoeken verrichten. Het voorstel van wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten voorziet erin dat de BVD tot taak krijgt inlichtingen te verzamelen over het buitenland. Deze ontwikkelingen hebben een personele groei van de BVD tot gevolg.

***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie