Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nu ook belangenorganisaties in Kerngroep Wijkermeerpolder

Datum nieuwsfeit: 30-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Kerngroep Wijkermeerpolder uitgebreid met belangenorganisaties Bestuurlijk overleg benoemt economisch adviseur

Bestuurlijk overleg tussen provincie, gemeente Beverwijk en gemeente Zaanstad heeft geleid tot een tweetal afspraken, die wijzigingen van de concept-bestuursovereenkomst Wijkermeerpolder tot gevolg hebben. Het gaat om het toevoegen van een economisch deskundige aan het Bestuurlijk Overleg en om het uitnodigen van belangenorganisaties in de kerngroep. Zaanstad heeft verder aangekondigd een second opinion op de actualisatie van het Masterplan (voor het onderdeel Wijkermeerpolder) te overwegen.

De drie overheden die praten over de toekomst van de Wijkermeerpolder, provincie Noord-Holland en gemeenten Beverwijk en Zaandstad, hebben afgesproken een onafhankelijk economisch deskundige als adviseur te benoemen. De adviseur wordt toegevoegd aan het Bestuurlijk Overleg Wijkermeerpolder. De persoon kan een oordeel geven van de kwaliteit van de onderzoeken en de getrokken conclusies ten behoeve van het advies aan Gedeputeerde Staten. Er zal iemand worden aangezocht met kennis van regionale economische ontwikkelingen.

Ook is afgesproken, dat twee leden uit belangenorganisaties worden toegevoegd aan de Kerngroep Wijkermeerpolder. De Milieufederatie Noord-Holland en ondernemersorganisaties werkzaam op de noordoever van het Noordzeekanaal zullen hiervoor worden benaderd. De kerngroep heeft als taak het Bestuurlijk Overleg Wijkermeerpolder te adviseren en zorg te dragen voor de coördinatie en afstemming van de onderzoeken.

Deze twee afspraken worden opgenomen in de bestuursovereenkomst.

Tenslotte heeft Zaanstad aangekondigd aan de gemeenteraad voor te leggen om een second opinion over de Wijkermeerpolder te overwegen. Het betreft hier de actualisering van de vooronderstellingen en uitgangspunten van het Masterplan Noordzeekanaalgebied voor zover deze van belang zijn voor de ontwikkeling van de Wijkermeerpolder. Hierin is ook opgenomen de vraag naar en het aanbod van bedrijfsterreinen in het Noordzeekanaalgebied. De provincie heeft aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben. De provincie heeft gezegd dat, indien een second opinion zal plaatsvinden, de gemeente dit zal moeten regelen en financieren. Het rapport kan worden aangeboden aan Provinciale Staten, die het zullen betrekken bij de evaluatie van het streekplanbesluit eind 2001.

Zaanstad, 30 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie