Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huldiging winnaars EUR Onderwijs- & Onderzoeksprijzen 2000

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

11 mei 2000

Prof. van Raan spreekt bij prijsuitreiking over academisch prestige

WINNAARS EUR ONDERWIJS- & ONDERZOEKSPRIJZEN 2000

Dr. Jan Brinkhuis en dr. Caroline Klaver zijn de laureaten van de EUR Onderwijsprijs, respectievelijk Onderzoeksprijs 2000. Dat heeft het College van Bestuur van de EUR bekend gemaakt. Binnen de universiteit zijn dit jaar dertien kandidaten aangedragen voor de twee respectievelijke jurys, bestaande uit hoogleraren, overige medewerkers en (in de jury Onderwijsprijs) enkele studenten. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag ter waarde van 15.000 gulden en wordt ondersteund door de Vereniging Trustfonds EUR.

Onderwijs- en Onderzoeksprijs

Sinds 1987 huldigt de EUR elk jaar leden van de wetenschappelijke staf die zich volgens het College van Bestuur, daarin geadviseerd door twee jurys, op bijzondere wijze in hun werk hebben onderscheiden. De universiteit verwacht dat van dergelijk eerbetoon een stimulerende werking uitgaat op de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek. Winnaars onderscheiden zich naar inzet, vernieuwingselan, productiviteit en bijdrage aan het werkklimaat. Ze krijgen bij de prijsuitreiking de gelegenheid daarvan te getuigen.

Feestelijke huldiging

De huldiging vindt plaats op woensdagmiddag 31 mei aanstaande, in de Senaatszaal (Woudestein complex, Burg Oudlaan 50). Aanvang 14.30 uur. Om het belang van beide prijzen nog eens te onderstrepen heeft het College van Bestuur gemeend, in nauwe samenspraak met het Trustfonds, een gastspreker uit te nodigen wiens bijdrage past in de geest van deze plechtigheid. Prof.dr. A.F.J. van Raan, directeur van het Centrum voor Wetenschaps- en Technologie Studies (Universiteit Leiden) is bereid gevonden te spreken over Academisch prestige, een kwestie van wikken en wegen. Dit thema komt ook terug in de bijdragen van beide winnaars en het plenair debat dat voorafgaat aan de officiële prijsuitreiking (16.20 uur).

Laureaten 2000

Caroline C.W. Klaver (1967) studeerde cum laude aan de EUR af in de geneeskunde en promoveerde onlangs cum laude op een epidemiologische studie naar leeftijdsgebonden ooglijden (maculopathy) dat laatste als NWO-fellow bij de afdelingen Epidemiologie & Biostatistiek en Oogheelkunde van de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen EUR. De jury is lovend over haar onderzoek, met name over de innoverende wijze waarop zij methoden voor genetisch-epidemiologisch onderzoek heeft ontwikkeld en toegepast waarvoor ze inmiddels ook internationale waardering krijgt. Thans is ze assistent geneeskunde in opleiding (AGIO), ze hoopt dit jaar haar opleiding tot oogarts af te ronden bij het Interuniversitair Oogheelkundig Instituut.

Jan Brinkhuis (1952) is universitair hoofddocent bij de capaciteitsgroep Econometrie, Besliskunde en Informatica. Hij studeerde cum laude af in de wis- en natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij was verbonden aan de RU Leiden en het Kings College London alvorens hij in 1983 werd benoemd aan de Faculteit der Economische Wetenschappen. Sindsdien geeft hij niet alleen wiskunde/algebra/besliskunde aan reguliere econometriestudenten, maar is hij tevens verbonden aan diverse PhD programmas van het Tinbergen Instituut, het Masters programma in Economie en Management (o.a. Universiteit van Sofia) e.a. In 1998 werd hij door studenten van de faculteit verkozen tot beste docent van het jaar, de door hem bedachte methode-Brinkhuis (waarmee de student zijn leerproces zelf analyseert) is populair bij studenten én docenten. Ook als onderzoeker heeft hij zijn sporen verdiend, zijn onderzoek in de Optimalisatie Theorie is van internationale allure.

Noot voor de pers
woensdag 31 mei 2000, 14.30 uur
Woudestein, Senaatszaal
Voor een gedetailleerd programma-overzicht, de teksten van de sprekers (vanaf 24 mei onder embargo beschikbaar) en aanmelding: Ger Lugtenberg, afdeling Interne en Externe Betrekkingen , tel. 010 408 1775
e-mail: (lugtenberg@daz.eur.nl)

(INLINE]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie