Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin Beatrix bezoekt Openluchtmuseum

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

OPENLUCHTMUSEUM

KONINGIN BEZOEKT OPENLUCHTMUSEUM

Arnhem, 29 mei 2000

Koningin Beatrix bezoekt Nederlands Openluchtmuseum Werkbezoek rechtstreeks te zien via internet.

31 mei 2000, 15.45 . 17.00 uur

Op 31 mei 2000 a.s. zal Hare Majesteit de Koningin een werkbezoek aan Arnhem brengen. Directe aanleiding voor het bezoek is de nieuwbouw van het Nederlands Openluchtmuseum.
De Koningin zal kennis kunnen nemen van de architectuur van het nieuwe Entreepaviljoen en HollandRama. Natuurlijk zal de koningin ook een voorstelling in HollandRama mee gaan maken. Om zoveel mogelijk mensen een indruk te geven van het bezoek is een live-registratie te volgen op de website van het museum: www.openluchtmuseum.nl. Het werkbezoek neemt ongeveer 75 minuten in beslag.

In HollandRama zal de Koningin tijdens de wonderlijke reis langs driedimensionale panorama.s onder meer filmfragmenten zien van haar moeder en grootmoeder. Het betreft beelden van een defilé op paleis Soestdijk uit 1962, van een werkbezoek aan Sneek in 1921 en van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

Collectie Koningin Wilhelmina
Een ander belangrijk aandachtspunt zal zijn de tentoonstelling .Een bonte Stoet.: een expositie met veel streekdrachten en sieraden uit .Collectie Koningin Wilhelmina.. Deze collectie streekdrachten werd als nationaal geschenk aangeboden door het Nederlandse volk aan de - toen inmiddels teruggetreden - Prinses Wilhelmina in 1949. Oorspronkelijk lag het in de bedoeling deze collectie in 1948 bij het 50-jarig regeringsjubileum aan de Koningin te schenken, maar door de moeilijke na-oorlogse omstandigheden gebeurde dit een jaar later. De collectie wordt sinds die tijd bewaard in de depots van het Openluchtmuseum.

Website
Speciaal ter gelegenheid van het werkbezoek laat het Nederlands Openluchtmuseum rechtstreeks beelden op internet uitzenden. Een camera-ploeg zal de Koningin op afstand volgen. De beelden zijn te zien via de website van het Openluchtmuseum, www.openluchtmuseum.nl, vanaf ongeveer 15.45 uur.


////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie