Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekabeling buitengebied Breda medio 2002 gereed

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


BEKABELING BUITENGEBIED BREDA MEDIO 2002 GEREED

Alle huishoudens in Breda krijgen basis- en pluspakket van televisie- en radiozenders

Het grootste deel van het buitengebied van Breda zal voor 1 juli 2002 voorzien zijn van kabeltelevisie. Bovendien gaan alle kabelabonnees in Breda hetzelfde tarief betalen. Nu is er verschil tussen oud Breda en de dorpen Teteringen, Ulvenhout, Bavel en Prinsenbeek. Het pakket dat Casema gaat aanbieden wordt gesplitst in een basispakket en een pluspakket.

Het college van burgemeester en wethouders legt deze plannen voor aan de gemeenteraad. Als de raad eind juni akkoord gaat kan het contract met Casema getekend worden. Daarna wordt zo snel mogelijk gestart met de aanleg van de kabel in het buitengebied. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt dan in principe de pakketsplitsing ingevoerd. De samenstelling van het basispakket en het pluspakket is nog niet bekend.

In het programakkoord heeft het college de afspraak gemaakt om het buitengebied van Breda aan te sluiten op de kabel. Bovendien zijn door de gemeentelijke herindeling verschillen ontstaan in abonnementstarieven en aansluitkosten tussen inwoners van de gemeente Breda. Deze zijn ontstaan door de contracten die Casema in het verleden afsloot. De inwoners van de voormalige randgemeenten betalen nu meer dan de inwoners van voormalig Breda. Tot slot kan worden vastgesteld dat de rijksoverheid streeft naar liberalisering en concurrentie op de kabelmarkt zodat de consument meer keuzevrijheid krijgt. In het voorstel dat nu op tafel ligt komen al deze punten aan de orde.

Bekabeling buitengebied

N.V. Casema is op dit moment de enige kabelexploitant in Breda. Deze gaat in het buitengebied de kabels aanleggen zodat medio
2002 nagenoeg alle woningen zijn aangesloten. Het gaat om zon
750 woningen. De betreffende bewoners wordt een eenmalig aanbod gedaan om tegen dezelfde kosten als iedere andere nieuwe abonnee aangesloten te worden op de kabel.
Een twaalftal woningen ligt zo excentrisch dat bekabeling te kostbaar is. Deze huishoudens worden gecompenseerd door tot op zekere hoogte een vergoeding aan te bieden voor aanschaf van een digitale schotel met toebehoren.

Pakketsplitsing

In het vorige contract met Casema was de mogelijkheid tot pakketsplitsing reeds opgenomen. Tegelijk met de harmonisatie van de tarieven en de aansluiting van het buitengebied is dit ook in het nieuwe contract opgenomen.

Het tarief voor het basispakket is hierin vastgesteld op 15,63 per maand, (prijspeil 2000). Dit kan de abonnee indien gewenst aanvullen met een pluspakket voor 5,95. Het basispakket bevat
17 televisie- en 30 radiozenders, het pluspakket nog eens 17 televisiezenders. NV Casema heeft de vrijheid om de samenstelling en prijs van het pluspakket te wijzigen.
Uitbreiding aanbod

Volgens het huidige contract voor oud Breda is Casema verplicht
20 televisiezenders door te geven. Casema geeft er op dit moment 30 door, alsmede 30 radiozenders. Het tarief varieert van 17,73 tot 22,13 per maand.

Op termijn wil Casema het aanbod uitbreiden door zogenoemde themapakketten aan te bieden, die afgestemd worden op specifieke behoeften van abonnees.

Het contract staat Casema verder toe om na vijf jaar de hoogte van het basistarief zelf vast te stellen. Dit gebeurt onder de opschortende voorwaarde dat er op dat moment sprake is van voldoende concurrentie is op de kabelmarkt in Breda.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel wordt zo snel mogelijk gestart met de aanleg van de kabel in het buitengebied. Dat zou betekenen dat medio 2002 bijna alle huizen in het buitengebied zijn aangesloten.

Breda, 31 mei 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie