Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

A'dam: 12 miljoen voor uitbreiding conducteurs

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Persberichten
|
Gemeente biedt ten minste 12 miljoen voor uitbreiding conducteurs en omzetting Melkert-functie

Gemeente biedt ten minste 12 miljoen voor uitbreiding conducteurs en omzetting Melkert-functie

De wethouders Dales (Personeel & Organisatie) en Ter Horst (Nutsbedrijven) hebben met de bonden overleg gevoerd over het omzetten van de functie van Melkert-conducteur in een reguliere baan. Zij hebben de bonden aangeboden hiervoor ten minste 12 miljoen gulden totaal uit te trekken. Daarmee worden 121 bestaande Melkert-banen omgezet in een reguliere functie en kunnen daarnaast 121 nieuwe mensen extra worden ingezet.

Als het Rijk met nog een extra bijdrage zal komen, dan heeft de gemeente zich bereid verklaard om nog eens 4 miljoen gulden extra ter beschikking te stellen. Omdat met deze operatie het aantal tramconducteurs fors wordt uitgebreid, zal in 2002 de (sociale) veiligheid op de tram aanzienlijk verbeterd zijn en de werkdruk verminderd. Bovendien krijgt op deze manier een flink aantal mensen een betere rechtspositie.

Met de voorstellen is voor het eerst zekerheid gegeven dat er reguliere conducteurs komen. "Een eerste stap in een onomkeerbaar proces", vinden Dales en Ter Horst.

De bonden leggen het bod van de gemeente vanavond (29 mei) voor aan hun leden. De bestuurders zullen op korte termijn schriftelijk op de hoogte worden gesteld over wat de ledenvergadering heeft bepaald.

Amsterdam, 29 mei 2000 Pb-40

Janneke Zumpolle 5523271

^


-

© gemeente Amsterdam - 31-05-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie