Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over reclame-campagne ontwikkelingssamenwerking

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen31.005 vragenformulier 31 mei 2000


2990011730

Vragen van het lid Van Ardenne-van der Hoeven (CDA) aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking over een reclame-campagne voor Ontwikkelingssamenwerking. (Ingezonden 31 mei 2000)


1

Herinnert u zich uw reclamecampagne voor de conferentie 50 jaar Ontwikkelingssamenwerking in De Balie op 2 oktober 1999? 1)


2

Herinnert u zich dat u tijdens de begrotingsbehandeling in december 1999 hebt erkend dat een dergelijke campagne met de zogenaamde «wasmiddel Eveline»-formule niet had gemoeten? 2)

3

Waarom hebt u dan nu toch toestemming gegeven voor de brochure «50 years of Dutch Development Cooperation» 3)


4

Waarom zijn op de omslag van deze brochure voornamelijk foto's van de minister-president en van uzelf (vijf maal) afgedrukt, terwijl het om 50 jaar ontwikkelingssamenwerking gaat en meerdere bewindslieden uit die periode, zoals de heren De Koning en Pronk, minstens zo representatief zijn?


5

Vindt u het gepast om bij terugkijken op 50 jaar ontwikkelingssamenwerking vooral Nederlandse bewindslieden op de voorgrond te zetten en niet de mensen in het veld en hen die het direct aangaat in de ontwikkelingslanden?


6

Waarom is deze brochure uitsluitend in het Engels uitgegeven? Welke doelgroep wordt beoogd? Lag het niet meer voor de hand om deze brochure in ieder geval in het Nederlands uit te geven?


7

Wat waren de kosten van de eerdergenoemde reclamecampagne? Wat zijn de totale kosten van de uitgave van deze brochure? Hoeveel exemplaren zijn inmiddels gratis verspreid of zullen gratis verspreid worden? Klopt het dat de verzending van één exemplaar van deze brochure 14 gulden kost?

Posteraankondiging «50 jaar ontwikkelingssamenwerking: geven en nemen»

Handelingen II 1999-2000, nr. 33, pag. 2536

«50 years of Dutch Development Cooperation, from charity to necessity.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie