Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keon Certificate Server RSA door eerste test

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
persbericht

RSA Keon Certificate Server door naar volgende ronde evaluatieproces

Digitaal certificatiebeheersysteem van RSA Security heeft pre-evaluatieronde Common Criteria-test met succes doorstaan

HEDEL, 31 mei 2000 Tijdens de eerste internationale Common Criteria Conference maakte RSA Security bekend dat de RSA Keon® Certificate Server de tweede ronde is ingegaan van het evaluatieproces voor de Common Criteria (CC) EAL4-certificatie. Dit digitale certificatiebeheersysteem van RSA Security verhoogt de betrouwbaarheid van e-business-applicaties. De evaluatie wordt geleid door Computer Sciences Corporation (CSC), wereldwijd leverancier van IT-oplossingen voor bedrijven en overheid.

De RSA Keon Certificate Server heeft de pre-evaluatieronde met succes doorstaan en gaat nu de tweede ronde in. In deze tweede ronde worden specifieke beveiligingsfuncties aan strenge tests onderworpen. Het testschema van Common Criteria specificeert beveiligingsfunctionaliteit en verzekeringseisen voor beveiligingsprodukten en wordt internationaal erkend als standaard voor het testen en evalueren van een groot aantal beveiligingstechnologieën.

Bij de tests van Common Criteria word nagegaan of de beveiligingskenmerken van produkten voldoen aan één of meer van de zeven hiërarchische evaluatieniveaus van Common Criteria. Het eerste niveau is het Evaluation Assurance Level (EAL) 1. Doorstaat een produkt dit met succes, dan krijgt het het label Functionally Tested . Het met succes doorlopen van het hoogste niveau (EAL7) geeft het produkt het label Formally Verified Design & Tested .

Zeven landen doen mee aan de certificatie van Common Criteria: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De standaard van Common Criteria is ontwikkeld binnen een internationale samenwerking van het National Information Assurance Partnership (NIAP) en een Amerikaanse samenwerking van de overheidsinstanties het National Institute of Standards and Technology (NIST) en de National Security Agency (NSA).

"Het vestigen van internationale standaarden voor key enabling -technologie is in onze wereldwijde economie van essentieel belang", aldus Scott Schnell, senior vice-president marketing bij RSA Security. "Als marktleider in e-security-oplossingen, erkennen wij de waarde van deze certificatie voor onze afnemers. De certificatie vergroot het vertrouwen in onze technologie."

Over RSA Security
RSA Security, de meest vertrouwde naam in e-Security, helpt organisaties een betrouwbare basis te leggen voor e-business. Hiervoor kunnen zij gebruikmaken van de RSA SecurID tweefactoren identificatie, RSA BSAFE encryptie en RSA Keon public key beheersystemen. Er zijn wereldwijd bijna een half miljard applicaties in gebruik die geschikt zijn voor RSA BSAFE en meer dan zes miljoen gebruikers van RSA SecurID. Met bijna 20 jaar ervaring en innovatieve technologie is RSA Security in staat in te spelen op de veranderende eisen op beveiligingsgebied in de nieuwe online economie. Meer informatie over RSA Security is te vinden op www.rsasecurity.com .
Meer informatie voor de redactie:

RSA Security Potters PR

Jan Hereijgers Monique Potters

tel. 073 599 7125 tel. 0345 501595

email: jhereijgers@rsasecurity.com email: monique@potterspr.nl

Potters PR
Monique Potters

tel. 0345 501 595
GSM 06 28 88 96 32
e-mail: Monique@potterspr.nl
Tielerweg 52 - 4191 NG - Geldermalsen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie