Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale waardering handboek Indiase muziek

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rotterdams Conservatorium

Internationale waardering handboek Indiase muziek

In april 1999 verscheen The Raga Guide, een uniek handboek voor Indiase muziek dat werd samengesteld door Joep Bor, hoofd van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium. The Raga Guide is een modern naslagwerk over de Hindoestaanse raga's die de melodische basis vormen voor de klassieke muziek uit Noord-India, Pakistan, Nepal en Bangladesj. Het 196 pagina's tellend handboek komt samen met vier CD's waarop Indiase topmusici 74 korte raga-uitvoeringen spelen. Onder hen bevindt zich Hariprasad Chaurasia, tevens artistiek leider van de studierichting Indiase muziek aan het Rotterdams Conservatorium.

Binnen het Rotterdams Conservatorium wordt het handboek intensief gebruikt. Met The Raga Guide is de studierichting Indiase muziek voorzien van kwalitatief hoogwaardig studiemateriaal dat als handboek en naslagwerk fungeert.

In de nationale en internationale pers is veel aandacht aan The Raga Guide besteed. Het unieke handboek is zeer enthousiast ontvangen. Men prees het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers, de nauwkeurigheid waarmee men te werk is gegaan en de kwaliteit van het eindresultaat. Die positieve geluiden werden nogmaals bekrachtigd met het toekennen van de Classic CD Award in de categorie Wereldmuziek, een initiatief van het tijdschrift Classic CD. Eerder dit jaar kreeg The Raga Guide de Preis der deutschen Schallplattenkritik. Daarnaast kreeg het de hoogste rating van 'Répertoire', kreeg het een Diapason d'Or en verscheen het in 'Soundbytes', de lijst van National Public Radio's Most Requested Books and CD's in de Verenigde Staten.

The Raga Guide is uitgegeven door Nimbus Records en voor circa fl.
120,- in de betere platenzaak verkrijgbaar. The Raga Guide is tevens in te zien in de bibliotheek van het Rotterdams Conservatorium.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie